Ziarna kakaowego
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Opis
Drzewo kakaowe Theobroma cacao L. produkuje owoce zawierające nasiona, znane również jako ziarna kakaowca. Te ziarna kakaowe są surowcem do uzyskania czekolady, proszku kakaowego, masła kakaowego, śruty kakaowej, miazgi kakaowej itp.
Wskazanie
Jest to żywność bogata w polifenole, w tym flawonoidy o działaniu przeciwutleniającym. Minerały, wśród których wyróżniają się magnez, żelazo i chrom. Witaminy, np. Z kompleksu B. Błonnik, który wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego.
Sposób przyjmowania
Zaleca się spożywać bezpośrednio lub są również używane do wyrobu czekolady.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu w temperaturze poniżej 21ºC i chronić przed słońcem.
Składniki
Ziarna kakaowe kreolskie * (100%).
(*) z upraw ekologicznych.
Certyfikat
ES-ECO-023-MATabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna659 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy57 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe33.5 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe24.5 g
-
Cukry0.5 g
-
Błonnik pokarmowy31 g
-
Białka12.2 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
2 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.