ORGANICZNY surowy proszek kakaowy
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Surowy proszek kakaowy Ecoidees jest wytwarzany z fermentowanej fasoli i suszony na słońcu.
Zazwyczaj ziarna kakaowe są prażone, aby rozwinąć aromaty czekolady, z której jest wytwarzany. W ten sposób część jego bogactwa odżywczego zostaje zniszczona. Jednak obecnie przyjmuje się, że ziarno kakaowe jest jednym z „superżywności” wysoce zalecanych ze względu na bogactwo przeciwutleniaczy, magnezu i innych niezbędnych minerałów. Spożywanie tych nieprażonych ziaren, jedynie sfermentowanych i suszonych, pozwala zatem uzyskać wszystkie zalety.
Wskazanie
Te ziarna kakaowe pochodzą z lasów deszczowych Amazonii w Ekwadorze.
Są gotowe do spożycia na surowo, dzięki kontrolowanemu procesowi fermentacji specyficznemu dla naszego dostawcy (kilka dni w beczkach ze specjalistyczną wiedzą), a następnie suszeniu na słońcu, aby zawierało tylko 8% wilgoci. Proces ten zachowuje właściwości ziaren i sprawia, że ich konsumpcja jest tak samo łatwa, jak później ich przekształcenie w czekoladę. Gryzą bardzo łatwo, a ich smak przypomina gorzką czekoladę, do której bardzo szybko się przyzwyczajasz!
Składniki
Dla 100 g:
Magnez (272 mg), Kakao, Kakao w proszku.
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.