Czyste kakao w puszce eethica Bio
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Nie zawiera cukru Zawiera maksymalnie 0,5 g cukrów na 100 g
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Czyste kakao w puszce eethica Bio opinii
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
100% czystego, naturalnego BIO kakao w odtłuszczonym proszku (10-12% tłuszczu) z upraw ekologicznych i sprawiedliwego handlu.
Wskazanie
Kakao to zostało zalkalizowane, co jest procesem, który neutralizuje kwasy zawarte w naturalnym proszku kakaowym, a jednocześnie zmniejsza jego goryczkę o jeden punkt. Proces ten nazywany jest również procesem „holenderskim” lub holenderskim, ponieważ za jego wynalezieniem odpowiedzialny był holenderski producent czekolady.
Intensyfikuje to kolor kakao, jego smak i zmniejsza jego kwasowość, a także sprawia, że jest ono bardziej rozpuszczalne (aby łatwo rozpuścić je w płynach). Kakao było uprawiane już przez Majów ponad 2500 lat temu.
Kakao pochodzi z języka Majów: - cac, co oznacza czerwony (w odniesieniu do koloru łupiny owocu) oraz cau, który wyraża idee siły i ognia.
Kakao jest doskonałe na smutek, niepokój i drażliwość, ponieważ zawiera teobrominę, kofeinę i teofilinę, które stymulują różne funkcje fizjologiczne, w tym układ nerwowy i krążenie krwi.
Badania przeprowadzone przez instytucje międzynarodowe wykazały, że kakao ma korzystne właściwości zdrowotne. Ma właściwości przeciwutleniające, które pomagają regulować ruchy rozszerzania i skurczu serca, dlatego odgrywa rolę w profilaktyce chorób sercowo-naczyniowych.
Jego spożycie może nawet zmniejszyć ryzyko niektórych nowotworów.
Kakao jest również ważnym źródłem energii.
Ekologiczna produkcja kakao stanowi bardzo słabą część światowej produkcji kakao, która nie sięga 1%. Jednak popyt na produkty wykonane z organicznego kakao rośnie bardzo szybko, ponieważ obawy ludzi o bezpieczeństwo żywności spożywanych przez nich produktów stają się coraz ważniejsze.
Kakao organiczne jest droższe od zwykłego kakao, co pozwala producentom pokryć wysokie koszty produkcji i zapłacić za certyfikację.
Sposób przyjmowania
Wymieszaj 1-3 łyżeczki proszku kakaowego z odrobiną mleka i podgrzewaj przez 2-3 minuty. Dodać resztę mleka i cukier według własnego uznania.
Ten proszek kakaowy idealnie nadaje się do przygotowania pysznych deserów lub starej gorącej czekolady.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, jaj, soi, mleka, orzechów, selera, siarczynu i łubinu.
Składniki
100% czystego kakao. Pochodzenie/organizacja CJ: SCEB (Wybrzeże Kości Słoniowej).
Certyfikat
FR-BIO-01 Rolnictwo spoza UE, Wybrzeże Kości Słoniowej.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna346 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy11 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe6.5 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe14 g
-
Cukryg
-
Białka25 g
-
Sól0.3 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.