Umeboshi Natural
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Wegetariański Nie zawiera zwierząt, ale może zawierać produkty zwierzęce, takie jak mleko, jaja lub miód
Opis
Umeboshi Natural de Mimasa występuje w całych śliwkach. Jest to podstawowy produkt tej kategorii, fermentowany całkowicie naturalnymi procesami z owoców umé. To doskonały sos do płatków śniadaniowych i warzyw.
Wskazanie
Pomimo zawartej w nich soli Mimasa umeboshi nie należy myć wodą przed jedzeniem. Kwasowe i słone są zrównoważone względem siebie i dlatego są bardzo skuteczne w gaszenia pragnienia. Podsumowując, kwas umeboshi neutralizuje nadmiar yang (mięso, sól, białko), podczas gdy sól neutralizuje nadmiernie kwasowy stan (yin), spowodowany nadmiarem cukru, rafinowanych zbóż i produktów mlecznych.
Sposób przyjmowania
Zaleca się przyjmować bezpośrednio na pusty żołądek, a przede wszystkim podczas posiłków, powoli żując je lub krusząc i mieszając z ryżem lub warzywami. Jego sok (po pozostawieniu do namoczenia pewną ilością wody przez kilka godzin) jest doskonałym sosem do płatków śniadaniowych i warzyw.
Składniki
Śliwkowe ume (72,6%), sól morska (17%), sok Shiso (10,4%).
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna24 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.6 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe6.3 g
-
Cukry0.5 g
-
Błonnik pokarmowy0 g
-
Białka0.3 g
-
Sól5.58 g
-
Sód5.58 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.