Witamina E.
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
Opis
Witamina E Jamiesona jest ważnym przeciwutleniaczem, który pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjnym i pomaga zwalczać szkodliwy wpływ zanieczyszczeń powietrza i innych toksycznych substancji na organizm. Witamina E jest dostępna zarówno w postaci naturalnej, jak i syntetycznej. Formy naturalne oznacza się przedrostkiem d-, natomiast formy syntetyczne przedrostkiem dl-. W ludzkim ciele rozpoznawana jest tylko forma d. Chociaż forma L ma działanie przeciwutleniające, może hamować wnikanie formy D do błon komórkowych. Witamina E w naturze jest syntetyzowana tylko przez rośliny i występuje w postaci tokoferolu i tokotrienolu.
Jak zażywać Witamina E.?
Zaleca się przyjmowanie po głównych posiłkach.
Środki ostrożności
Nie przekraczać zalecanych dziennych porcji. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci poniżej trzeciego roku życia.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.
Skład Witamina E.
olej sojowy, witamina E (D-alfa-tokoferol). Otoczka: żelatyna, substancja ujędrniająca: glicerol.
Za 2 perły:
Witamina E (40,2 mg)
Tabela żywieniowa
-
Dla 1 perła
-
Wartość energetyczna1.07 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy90 mg
-
Białka46 mg
-
Witamina E30 mg
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.