Chrupiące białko kakaowe
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Nie zawiera barwników Nie zawiera barwników
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
Bez konserwantów Nie zawiera dodatków przedłużających trwałość produktu
-
Bez dodatków Nie zawiera dodatkowych substancji
-
Nie zawiera substancji słodzących Nie zawiera dodatków słodzących
-
Wegetariański Nie zawiera zwierząt, ale może zawierać produkty zwierzęce, takie jak mleko, jaja lub miód
-
Brak alergenów Nie zawiera alergenów
-
Niski poziom tłuszczu Nie zawiera więcej niż 3 g tłuszczu na 100 g w przypadku produktu stałego lub 1,5 g tłuszczu na 100 ml w przypadku produktu płynnego.
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Bogata konsystencja, bardzo dobrze komponuje się z proszkami białkowymi
Textura rica , muy bien para variar con las proteínas en polvo
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Chrupiące białko kakaowe opinii
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Chrupiące białko kakaowe to produkt wytwarzany przez wytłaczanie mieszanki składników, bez żadnych zanieczyszczeń. Jest bogaty w węglowodany, białko i błonnik.
Właściwości i korzyści z Chrupiące białko kakaowe
Idealny dla osób, które chcą uzupełnić swoje śniadanie, obiad, przekąskę lub kolację o białko (40%) i błonnik (18%) o wysokiej przyswajalności. Dzięki specjalnej strukturze zachowuje chrupkość do 10 minut i nie wchłania wilgoci. Dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów. Duży wkład energetyczny. Kakao ma wysoką zdolność przeciwutleniającą w organizmie i może pomóc w poprawie funkcji mózgu poprzez zwiększenie przepływu krwi. Zawiera również umiarkowaną ilość stymulantów, takich jak kofeina i teobromina.
Jak zażywać Chrupiące białko kakaowe?
Zaleca się przygotowanie po prostu przez zmieszanie produktu z ulubionym napojem warzywnym, takim jak napój migdałowy, owsiany lub ryżowy, lub z mlekiem, również w jogurtach. Dzięki specjalnej strukturze pozostają chrupiące w środku przez 10 minut i nie pochłaniają wilgoci.
Środki ostrożności
Ze względu na słodki smak nie wymaga dodatku substancji słodzących. Ilości i proporcje do użycia różnią się znacznie w zależności od ujęcia, które chcesz przygotować.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym miejscu (5-15ºC), chronić przed bezpośrednim światłem. W warunkach suchych (wilgotność względna 55-65%) i czystych. Po otwarciu szczelnie zamknąć i ponownie przechowywać w opisanych warunkach, aby uniknąć narażenia na wilgoć w środowisku, przyczepności zapachów i zanieczyszczenia mikrobiologicznego.
Skład Chrupiące białko kakaowe
Białko z nasion słonecznika helianthus annuus *, mąka ryżowa Oryza sativa *, cukier *, proszek kakaowy theobroma cacao L. *, sól morska.
(*) Uprawy pochodzące z upraw ekologicznych
Na każde 100 g aminokwasów:
Alanina (2,20 g), Arginina (3,20 g), Kwas asparaginowy (5,09 g), Cysteina (0,41 g), Kwas glutaminowy (10,19 g), Glicyna (2,42 g), Histydyna (0,91 g), Izoleucyna * ·· · (2,35 g), Leucyna * ··· (3,40 g), Lizyna * (1,61 g), Metionina * (0,82 g), Fenyloalanina * (1,60 g), Prolina (1,93 g), Seryna (2,04 g), Treonina * (1,69 g), tyrozyna (0,94 g), walina * ··· (3, 20 g).
(*) aa. zasadniczy, (···) aa. rozgałęziony.
Certyfikat
ES-ECO-019-CT
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna326 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy2.4 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.7 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe27 g
-
Cukry5 g
-
Błonnik pokarmowy18 g
-
Białka39.1 g
-
Sól1 mg
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.