Drożdże piwowarskie z kiełków pszenicy
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
Opis
Drożdże i kiełki pszenicy Sotyi to suplement zawierający żelazo, kwas foliowy, chrom, kompleks B i białka. Ponadto pomaga oczyścić ciało.
Właściwości i korzyści z Drożdże piwowarskie z kiełków pszenicy
Tabletki o bardzo wysokiej wartości odżywczej. Z jednej strony drożdże piwne są bogate w proteiny o wysokiej wartości biologicznej (50%), węglowodany (35%), minerały takie jak potas, fosfor, magnez, selen i wapń (10%) oraz witaminy z grupy B, w szczególności B1 (tiamina). Drożdże piwne oprócz tego, że są pożywne, działają odtruwająco i oczyszczająco.
Kiełki pszenicy są bogate w białka, tłuszcze, aminokwasy, minerały (sód, potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo i fluor) oraz witaminy (A, E, B1, B2, B3 i B6). Ze wszystkich odmian, kiełki pszenicy to te, które oferują stosunkowo największą ilość witaminy E (0,6 grama witaminy E / 100 gramów kiełków oleju). Witamina E jest silnym przeciwutleniaczem, który chroni nasz organizm przed utlenianiem komórkowym i przedwczesnym starzeniem się. Po drożdżach piwnych to właśnie żywność zawiera najwięcej kwasu foliowego.
Jak zażywać Drożdże piwowarskie z kiełków pszenicy?
Zaleca się przyjmowanie najlepiej na pusty żołądek.
Środki ostrożności
Nadmierne spożycie polioli może wywoływać działanie przeczyszczające.
Skład Drożdże piwowarskie z kiełków pszenicy
Drożdże piwne (325 mg), Kiełki pszenicy (175 mg).
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.