Lev'blé
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Ecocert Produkt ekologiczny certyfikowany przez ECOCERT
-
Jest to produkt, którego używam od wielu lat i jestem z niego bardzo zadowolony.
C'est un produit que j'utilise depuis de nombreuses années, et j'en suis très satisfait.
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał -
nic do powiedzenia, wszystko jest idealne
rien a dire tout est parfait
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał -
Chleb robimy za pomocą wypiekacza do chleba i bardzo dobrze wychodzi z tego rodzaju drożdżami.
Hacemos pan con la panificadora y sale muy bien también con este tipo de levadura.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Wspaniały ! Łatwy w użyciu dobry smak ...
Super ! Facile d’utilisation un bon goût ...
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał
Lev'blé opinii
Based in 4 reviews
-
5 stars4
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Lev'blé de Priméal to zakwas z pszenicy zmielonej na mąkę, a następnie uwodniony i sfermentowany. Ten zakwas łączy w sobie zalety zaczynu organicznego (zapach + konsystencja + smak + wydłużony okres przechowywania chleba) i drożdży (dobry rozwój ciasta).
Wskazanie
Priméal jest wiodącą ekologiczną marką suchych produktów spożywczych sprzedawanych w sklepach ekologicznych, która oferuje szeroką gamę pikantnych i słodkich produktów spożywczych. Wykorzystuje składniki z francuskich terroirów, jednocześnie zapewniając lokalną produkcję i pakowanie, w Ardèche, co jest gwarancją francuskiej jakości naszego know-how.
Sposób przyjmowania
Zaleca się, aby przygotować ręcznie na 750 g bochenka: 1– Wymieszać 500 g mąki (najlepiej klarownej lub bez), 21 g Lev'Blé (= 2 okrągłe łyżki do zupy), 8 g sól (= 2 łyżeczki) i 300 do 320 ml ciepłej wody. 2- Zagnieść po raz pierwszy. 3- Pozostawić na 30 minut w przykrytej salaterce w temperaturze około 22 °. 4- Wznów ciasto, lekko goniąc powietrze, które weszło, aby uformować chleb. 5- Pozwól mu odpocząć (faza gruntowania) przez 60 do 90 minut. 6 Włóż do gorącego piekarnika (220–230 ° C) na około 45 minut. W maszynce do chleba: wlej składniki do miski i postępuj zgodnie z pełnym programem chleba.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po otwarciu zamknij szczelnie torbę i trzymaj z dala od wilgoci.
Składniki
Odwodniony i zdewitalizowany zakwas pszeniczny.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna377 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy2.3 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe1.3 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe66.2 g
-
Cukry1 g
-
Błonnik pokarmowy7.3 g
-
Białka19.2 g
-
Sól0 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.