Biofournée Przygotowanie drożdży pszennych
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
NAT-ALI BioFourned Wheat Drożdże Chleb Preparation to ORGANICZNY sproszkowany środek pomocniczy do gotowania na bazie odwodnionego, dewitalizowanego zakwasu pszennego i drożdży do wypieku chleba. Ten preparat umożliwia wypiekanie ciasta na chleb i pizzę z 1 kg mąki. Nadaje się do ręcznego lub wypiekacza chleba.
Sposób przyjmowania
Zaleca się wymieszać zawartość saszetki z 1 kg mąki. Dodaj 700 ml wody o temperaturze 40°C i 3 łyżeczki soli. Ugniataj przez długi czas ręcznie lub 2 minuty w blenderze. Odstawić na 1 godzinę. Przygotuj kawałki ciasta i odstaw je na 15 minut, przykrywając je. Uformować kawałki ciasta i odstawić na 4 godziny do wyrośnięcia. Piec od 25 do 50 minut w zależności od wielkości w piekarniku w temp. ok. 240°C.
Warunki przechowywania
Przechowuj proszek w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu saszetkę szczelnie zamknąć w chłodnym miejscu przez dwa tygodnie.
Składniki
Ekologiczny odwodniony odwodniony zakwas pszenny, Ekologiczne drożdże.
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.