imbir w proszku
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Opis
Imbir zawiera 40-45% węglowodanów, 6-8% tłuszczów (oleinowy i linolowy), aminokwasy takie jak arginina i tryptofan, szeroką gamę minerałów, witaminę C, niacynę, flawonoidy i kwas szczawiowy.
Właściwości i korzyści z imbir w proszku
Działa jako obrońca układu pokarmowego, ponieważ zwiększa ilość pożytecznych bakterii. Poprawia również krążenie krwi, pomaga w przeziębieniach i działa przeciwbólowo. Różne badania mówią również o jego roli w neutralizacji kwasu żołądkowego.
Jak zażywać imbir w proszku?
Zaleca się wsypać 1 łyżeczkę rośliny na filiżankę. Dodaj wrzącą wodę, odstaw na 5-10 minut i przefiltruj. Do serwowania dodaj kilka kropel cytryny i cukru.
Warunki przechowywania
Po użyciu torebkę przechowywać szczelnie zamkniętą i nie wystawiać na działanie światła.
Skład imbir w proszku
Proszek z korzenia imbiru (Zingiber officinale).
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.