Acai
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
Opis
Açaí Optima Naturals promuje metabolizm węglowodanów i lipidów. Açaí jest palmą rozprzestrzeniającą się w rejonie ujścia Amazonki, której owocem jest niebiesko-czarna jagoda, rzadziej zielona, kulista i mniejszej wielkości porównywalna z jagodą.
Właściwości i korzyści z Acai
Doceniane przez lokalne populacje, które sprawiają, że jest to szerokie zastosowanie spożywcze. Jest uważany za „super jedzenie” ze względu na szeroką dostępność i różnorodność składników odżywczych. Açaí jest dobrym źródłem jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, w szczególności kwasów oleinowego i palmitolowego (kwasów tłuszczowych, których organizm nie może syntetyzować), a także prekursorów witaminy A.
Açaí ma wysoką zawartość flawonoidów, wśród których szczególnie istotne jest stężenie 2 antocyjanidyn (cyjanidyno-3-O-ß-glukozydu i rutinoside). Flawonoidy wykazały nie tylko zdolność do zakończenia reakcji powstawania wolnych rodników, ale także udział w ochronie biologicznych przeciwutleniaczy poprzez korzystne modulowanie aktywności niektórych enzymów biorących udział w metabolizmie węglowodanów i tłuszczów.
Jak zażywać Acai?
Zaleca się przyjmować przed posiłkami popijając niewielką ilością wody lub innego napoju.
Środki ostrożności
Nie przekraczać wskazanej dziennej dawki. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci poniżej trzech lat. Suplementy diety nie są zamiennikiem zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
Skład Acai
Dla 1 tabletu:
Wyciąg Euterpe Oleracea Fruit (250 mg), w tym Polifenole (2,5 mg), Acai.
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.