Agar Płatki agarowe
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Wegetariański Nie zawiera zwierząt, ale może zawierać produkty zwierzęce, takie jak mleko, jaja lub miód
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Agar z agarem Goemonier Agar z agarem Agar, odkryty pod koniec lat 50. ubiegłego wieku przez Minoyza Tarozaemon w Japonii, znany jako Kanten, jest polisacharydem stosowanym jako naturalny środek żelujący uzyskany z czerwonych alg należących do klasy Rodofiecee z rodzaju Euchema, Gracilaria, Gelidium.
Wskazanie
Agar Agar pochodzi z agarozy polisacharydowej, która stanowi strukturę nośną w ścianach komórkowych niektórych czerwonych alg zwanych agarofitami i jest uwalniana przez gotowanie. Agar Agar jest w rzeczywistości mieszaniną dwóch składników: liniowego polisacharydu agarozowego i heterogenicznej mieszaniny mniejszych cząsteczek zwanych agaropektyną AGAR AGAREM Goemoniera ma prawie zerową wartość kaloryczną, ale na poziomie odżywczym jest interesujący ze względu na obecność Sole mineralne i pierwiastki śladowe. Neutralny smak nie zmienia co najmniej smaku potraw, z którymi jest połączony.
Sposób przyjmowania
Zaleca się stosować w celu zwiększenia zdolności nasycania pokarmu, zapewniając niewielką ilość kalorii. Agar Agar w Fili służy głównie do przygotowywania niskokalorycznych sałatek lub jako dodatek do potraw. Smak jest prawie neutralny i dlatego można go łączyć ze wszystkimi surowymi warzywami, które pozostaną dominujące w smaku.
Składniki
Agar z wodorostami (30 g).
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.