Warzywna guma guar
Opis
My Cosmetik Vegetable Guar Gum jest środkiem żelującym i zagęszczaczem faz wodnych. Naturalne pochodzenie umożliwia wytwarzanie przezroczystych i gładkich wodnych żeli zatwierdzonych przez Ecocert.
Właściwości i korzyści z Warzywna guma guar
Produkt ten jest wskazany do stabilizowania emulsji: wprowadzenie środka żelującego, takiego jak guma guar (lub guma ksantanowa) do fazy wodnej pomaga stabilizować emulsje i zapewnia bardzo przyjemny efekt ślizgowy podczas aplikacji. Można go również stosować do przygotowania żeli tensorowych, żeli wyszczuplających, maseczek żelowych, past do zębów w żelach, do produkcji żelu na okolice oczu, jako dodatek do kremów czy mleczek stabilizujących i zagęszczających można go również stosować w gotowaniu do zagęszczania sosów.
Jak stosować Warzywna guma guar?
Wskazane jest zdyspergowanie w fazie wodnej preparatu. Dozowanie: od 1 do 4% preparatu, w zależności od pożądanego renderowania.
Aby uzyskać lepsze rozpuszczenie w fazach wodnych, możesz lekko podgrzać mieszaninę.
Po użyciu dobrze zamknąć saszetkę.
Środki ostrożności
Aby uniknąć tworzenia się grudek w twoich preparatach, rozpuść gumę guar w deszczu w fazie wodnej podczas mieszania, a następnie pozostaw na około 10 minut.
Skład Warzywna guma guar
Guma Cyamopsis tetragonoloba (guar).
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.