Soczewica Verdina
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Soczewica zielona uprawiana w Guadalajara. Mały rozmiar. Skóra miesza jasnozielony kolor tła z nakrapianymi odcieniami ciemniejszej zieleni i brązu. Bardzo smaczne. Kremowa konsystencja.
Wskazanie
Po ugotowaniu są bardzo całe, nie uwalniają skórki, dlatego są szeroko stosowane do sałatek i do garnków warzywnych. Nie wymaga wcześniejszego namaczania przed gotowaniem. Soczewica jest bogata w białko, witaminy (A, B1, B2, B3, B6, C i E) oraz minerały, takie jak magnez, cynk, selen, potas, fosfor, wapń i żelazo. Bardzo bogaty w błonnik.
Sposób przyjmowania
Zaleca się gotować w zimnej wodzie. Gotowanie podczas gotowania powinno być płynne i ciągłe. Czas gotowania 35-40 minut.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości łubinu i produktów na bazie łubinu, orzeszków ziemnych, orzechów w łupinach, glutenu, sezamu oraz produktów na bazie sezamu, soi i pochodnych
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Składniki
Soczewica Verdina *.
* Z rolnictwa ekologicznego.
Certyfikat
CCPAETabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna304 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy1.7 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.23 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe40.6 g
-
Cukry1.05 g
-
Błonnik pokarmowy17 g
-
Białka23.18 g
-
Sól0.06 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.