Groch włoski
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Ciecierzyca z Fructivia to nasiona białka uprawiane ze względu na wysoką zawartość białka. Można go jeść takim, jakim jest, na ciepło lub na zimno (w sałatkach), ale najczęściej jest spożywany jako „warzywo” kuskusu.
Wskazanie
Produkty Fructivia oferują między innymi najlepszą zdrową żywność, w tym koncentraty, owoce z ekstraktami roślinnymi, w 100% naturalne napoje ziołowe i owocowe, a nawet pożywienie w postaci proszku.
Sposób przyjmowania
Wskazane jest moczenie ciecierzycy przez 12 godzin. Gotuj je przez 1 godzinę w osolonej wodzie. Dostosuj się do smaku. Ciecierzycę można spożywać w stanie, w jakim jest, na ciepło lub na zimno (w sałatkach), ale najczęściej jest ona spożywana jako „warzywo” kuskusu. Można go również stosować do potraw w sosie, takich jak hotpot i gulasz, oraz w formie pieczonej lub kiełkowej. Zmiażdżony, jest spożywany w postaci hummusu (zimnego zacieru) i falafela (smażonych pierogów).
Składniki
Organiczna ciecierzyca (100%).
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna336 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy5.9 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.5 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe44.3 g
-
Cukry2.4 g
-
Błonnik pokarmowy15.5 g
-
Białka18.6 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.