Fasola mung zielona
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Bardzo dobrze, że nigdy ich nie próbowałem. Na pewno je odkupię. W połączeniu z czarną kapustą, porem, kapustą włoską i ryżem basmati są doskonałe
Buonissimi Non li avevo mai provati. Li ricomprerò di sicuro. Abbinati al cavolo nero, porro, verza e riso basmati sono ottimi
Tłumaczone z naturitas.it
Zobacz oryginał
Fasola mung zielona opinii
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Fasola mung to rośliny strączkowe, które są bardzo bogate w białko i idealnie nadają się jako dodatek lub do przygotowania kiełków.
Sposób przyjmowania
Zaleca się myć fasolę mung i moczyć ją w zimnej wodzie przez 6-8 godzin. Odcedź je, opłucz pod bieżącą wodą i umieść w dużym garnku z około 7-8 szklankami wody (około 1,5 litra). Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez około 90 minut. Po ugotowaniu dodaj sól i dopraw do smaku olejem, sosem sojowym lub gomasio.
Składniki
Fasola mung (Vigna radiata)*.
(*) z upraw ekologicznych.
Tabela żywieniowa
-
Dla
-
Wartość energetyczna327 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.53 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe50.2 g
-
Cukry0 g
-
Błonnik pokarmowy0 g
-
Białka23.9 g
-
Sód0 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.