Quinoa czerwona
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Czerwona komosa ryżowa z Fructivii zostanie doceniona jako dodatek do wszystkich potraw na gorąco, farszu, naleśników, pilawu lub risotto.
Wskazanie
Pochodząca z Peru komosa ryżowa jest bogata w białka, są one głównie wykorzystywane do tworzenia, naprawy i utrzymywania tkanek, takich jak skóra, mięśnie i kości, w dobrym stanie. Jest również bogaty w aminokwasy. I nie zawiera glutenu! Quinoa jest uważana za jedno z najbogatszych nasion andyjskich ze względu na swoją wartość odżywczą i skład aminokwasów.
Sposób przyjmowania
Zaleca się mycie ziaren komosy ryżowej. Gotuj na małym ogniu w 2-krotnej objętości wody przez 10 do 15 minut, aż mały biały zarodek oderwie się od nasion. Przykryj i pozwól, aby puściło ciepło. Komosa ryżowa zostanie doceniona jako dodatek do wszystkich potraw na gorąco, jako nadzienie, naleśnik, pilaw lub risotto. Będzie również pyszne przeziębienie w sałatkach lub tabbouleh.
Składniki
Czerwona komosa ryżowa.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna372.5 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy6.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.7 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe60 g
-
Cukry3.4 g
-
Błonnik pokarmowy10 g
-
Białka13.5 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.