Quinoa biała
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Quinoa Blanc z Fructivia zostanie doceniona jako dodatek do wszystkich twoich gorących potraw, jako farsz, naleśnik, pilaw lub risotto.
Wskazanie
Pochodząca z Peru komosa ryżowa jest bogata w białka, są one głównie wykorzystywane do tworzenia, naprawy i utrzymywania tkanek, takich jak skóra, mięśnie i kości, w dobrym stanie. Jest również bogaty w aminokwasy. I nie zawiera glutenu! Quinoa jest uważana za jedno z najbogatszych nasion andyjskich ze względu na swoją wartość odżywczą i skład aminokwasów.
Sposób przyjmowania
Zaleca się mycie ziaren komosy ryżowej. Gotuj na małym ogniu w 2-krotnej objętości wody przez 10 do 15 minut, aż mały biały zarodek oderwie się od nasion. Przykryj i pozwól, aby puściło ciepło. Komosa ryżowa zostanie doceniona jako dodatek do wszystkich potraw na gorąco, jako nadzienie, naleśnik, pilaw lub risotto. Będzie również pyszne przeziębienie w sałatkach lub tabbouleh.
Składniki
Biała komosa ryżowa.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna381 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy6.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.8 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe64 g
-
Cukry3.6 g
-
Błonnik pokarmowy7 g
-
Białka13 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.