Płatki komosy ryżowej
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Made in France Produkt wyprodukowany we Francji
-
Ecocert Produkt ekologiczny certyfikowany przez ECOCERT
-
Bez konserwantów Nie zawiera dodatków przedłużających trwałość produktu
-
Bez aromatów Nie zawiera żadnego zapachu
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Płatki komosy ryżowej Celnat składają się z pełnego ziarna zbóż, są oczyszczone i obrane, a następnie parzone, co czyni je bardzo łatwymi w użyciu. W przeciwieństwie do ryżu lub pszenicy komosa ryżowa nie jest trawą. Można go uznać za „pseudo-zbożowy”. Jako źródło białka, te płatki komosy ryżowej są bogate w błonnik.
Wskazanie
Termin „komosa ryżowa” pochodzi z keczua, języka używanego przez Inków, co oznacza „matkę wszystkich ziaren”. Komosa ryżowa, święta roślina Inków, w dużej mierze przyczyniła się do rozwoju tej wielkiej cywilizacji. Komosa ryżowa była i pozostaje jedną z rzadkich roślin zdolnych do przetrwania w niegościnnym środowisku andyjskiego Altiplano. Do dziś uprawia się go na wyżynach Boliwii. W latach 70. ludzie z Zachodu odkryli to ziarno, którego zawartość białka jest niezwykła.
Sposób przyjmowania
Zaleca się spożywać na śniadanie (müeslis,…), jako dodatek lub dodawać do zup, zapiekanek, do ciasta, aby zrobić naleśniki warzywne, ciasta i pieczywo.
Środki ostrożności
Możliwe ślady zbóż zawierających gluten, soję, orzechy (orzechy laskowe, migdały, orzechy nerkowca), sezam.
Składniki
Płatki komosy ryżowej
Certyfikat
FR-BIO-001
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna377 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy6.9 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.7 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe63.1 g
-
Cukry1.9 g
-
Błonnik pokarmowy6.5 g
-
Białka12.4 g
-
Sól0.1 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.