Mąka z tapioki
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Doskonała mąka do robienia bezglutenowych wrapów, być może ze skórką psyllium
Ottima farina per fare delle piadine senza glutine, magari con della cuticola di psillio
Tłumaczone z naturitas.it
Zobacz oryginał -
Używam go po raz pierwszy. kocham to
È la prima volta che la uso. L'adoro
Tłumaczone z naturitas.it
Zobacz oryginał -
W rzeczywistości jest to mąka z mandioki, a nie skrobia z tapioki, gruboziarnista. Używam go do panierowania, jest fantastyczny i trudny do znalezienia
È in realtà farina di mandioca, non amido di tapioca, a grana grossa. Io la uso per le panature, è fantastica e introvabile
Tłumaczone z naturitas.it
Zobacz oryginał -
Idealny do przepisów dla osób nietolerujących glutenu, dobry smak, dobra konsystencja. Ideał
Ideal para recetas para personas intolerantes al gluten, buen sabor buena textura. Ideal
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Bardzo podoba mi się konsystencja ciasta. Idealny do robienia naleśników.
Me gusta mucho la textura que le aporta a las masas. Ideal para hacer crepes.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Mąka z tapioki opinii
Based in 8 reviews
-
5 stars7
-
4 stars1
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Mąka manioku pozyskiwana jest z całego korzenia. W tym przypadku korzeń jest obierany, suszony i mielony, co daje proszek podobny do mąki pszennej, ale o wiele bardziej interesujący.
Wskazanie
Najlepiej sprawdza się jako mąka do gotowania lub pieczenia. Jest również łatwiej trawiona przez większość ludzi, ponieważ ma mniejsze stężenie czystej skrobi. Jeśli masz problemy z używaniem mąki na bazie kokosa lub orzechów, jukka jest doskonałą alternatywą dla wypieków bezglutenowych. Ponieważ jest całkowicie pozbawiony zbóż, jest dobrą opcją dla osób z objawami nietolerancji lub wrażliwości na gluten. Nadaje się również do diety Paleo.
Najlepszym sposobem użycia mąki z manioku jest uzupełnienie jej innymi pokarmami bogatymi w składniki odżywcze, aby zwiększyć zawartość błonnika, witamin i minerałów w przepisach. Na przykład możesz zwiększyć ilość błonnika w przepisach, używając mąki z manioku w połączeniu z pokarmami bogatymi w błonnik, takimi jak nasiona chia lub siemię lniane. Można go również wykorzystać do przygotowania pizzy lub ciasta naleśnikowego, które można posypać ulubionymi zdrowymi składnikami (surowy ser, sos pomidorowy, warzywa, owoce lub awokado)
Sposób przyjmowania
Polecany do wypieków takich jak brownie, ciasteczka, pieczywo. Może być również stosowany w daniach pikantnych do zagęszczania sosów lub do formowania hamburgerów. Możesz użyć go w swoich przepisach jako zamiennik mąki pszennej, bez zbędnych ceregieli. Mąkę maniok można stosować w stosunku 1:1 jako zamiennik innych mąk, w tym mąki pszennej.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.
Składniki
Mąka z tapioki z upraw ekologicznych.
Certyfikat
ES-ECO-020-CV Rolnictwo spoza UE
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna354 kcal
-
Tłuszcze / Lipidyg
-
Nasycone kwasy tłuszczoweg
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe86 g
-
Cukry1.3 g
-
Błonnik pokarmowy6 g
-
Białka1.8 g
-
Sól0.003 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.