Salud Viva
Mąka z tapioki
19,61 zł Msrp Price 21,78 zł
Potrzebuejsz pomocy?
TYLKO W APLIKACJI! -5% zniżki na pierwsze zamówienie. Kupon: APPLOVERS

Mąka z tapioki

500 g proszku
-10%
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Mąka manioku pozyskiwana jest z całego korzenia. W tym przypadku korzeń jest obierany, suszony i mielony, co daje proszek podobny do mąki pszennej, ale o wiele bardziej interesujący.
Zobacz opis
19,61 zł Msrp Price 21,78 zł
W magazynie
Kup to dzisiaj i odbierz to od
Nie możemy potwierdzić terminu dostawy. Prosimy o kontakt w celu uzyskania dalszych informacji.
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
  • Zwroty do 14 dni

  • Potrzebuejsz pomocy?

  • Bezpieczna płatność z:

    • mastercard
    • visa
    • maestro
    • paypal
    • google play
    • apple pay

Zwroty

Jest możliwość dokonania zwrotu produktu, jeśli nie był on używany i posiada orginalne opakowanie w ciągu 14 dni od daty dostarczenia zamównia.

Przedstawimy, krok po kroku, jak działa zwrot zamówienia:

  1. Prosimy o kontakt z naszym Działem Obsługi Klienta podając numer zamówienia.
  2. Zapakować i przygotować paczkę.
  3. Wręczyć przesyłkę kurierowi.
  4. Czekaj na zwrot pieniędzy na ten sam sposób płatności.

Jak mogę poprosić o zwrot pieniędzy?

Wartości produktów

  • Bezglutenowy
    Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
  • BIO-ECO
    Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
  1. Opublikowano 19.10.2022

    Doskonała mąka do robienia bezglutenowych wrapów, być może ze skórką psyllium

    Ottima farina per fare delle piadine senza glutine, magari con della cuticola di psillio

    Tłumaczone z naturitas.it

    Zobacz oryginał
  2. Opublikowano 10.06.2022

    Używam go po raz pierwszy. kocham to

    È la prima volta che la uso. L'adoro

    Tłumaczone z naturitas.it

    Zobacz oryginał
  3. Opublikowano 15.09.2021

    W rzeczywistości jest to mąka z mandioki, a nie skrobia z tapioki, gruboziarnista. Używam go do panierowania, jest fantastyczny i trudny do znalezienia

    È in realtà farina di mandioca, non amido di tapioca, a grana grossa. Io la uso per le panature, è fantastica e introvabile

    Tłumaczone z naturitas.it

    Zobacz oryginał
  4. Opublikowano 26.04.2021

    Idealny do przepisów dla osób nietolerujących glutenu, dobry smak, dobra konsystencja. Ideał

    Ideal para recetas para personas intolerantes al gluten, buen sabor buena textura. Ideal

    Tłumaczone z naturitas.es

    Zobacz oryginał
  5. Opublikowano 9.04.2021

    Bardzo podoba mi się konsystencja ciasta. Idealny do robienia naleśników.

    Me gusta mucho la textura que le aporta a las masas. Ideal para hacer crepes.

    Tłumaczone z naturitas.es

    Zobacz oryginał

Mąka z tapioki opinii

Based in 8 reviews

  1. 5 stars
    7
  2. 4 stars
    1
  3. 3 stars
    0
  4. 2 stars
    0
  5. 1 star
    0

Opis

reviews (8)

Pytania i odpowiedzi (0)

Opis

Mąka manioku pozyskiwana jest z całego korzenia. W tym przypadku korzeń jest obierany, suszony i mielony, co daje proszek podobny do mąki pszennej, ale o wiele bardziej interesujący.

Wskazanie

Najlepiej sprawdza się jako mąka do gotowania lub pieczenia. Jest również łatwiej trawiona przez większość ludzi, ponieważ ma mniejsze stężenie czystej skrobi. Jeśli masz problemy z używaniem mąki na bazie kokosa lub orzechów, jukka jest doskonałą alternatywą dla wypieków bezglutenowych. Ponieważ jest całkowicie pozbawiony zbóż, jest dobrą opcją dla osób z objawami nietolerancji lub wrażliwości na gluten. Nadaje się również do diety Paleo.
Najlepszym sposobem użycia mąki z manioku jest uzupełnienie jej innymi pokarmami bogatymi w składniki odżywcze, aby zwiększyć zawartość błonnika, witamin i minerałów w przepisach. Na przykład możesz zwiększyć ilość błonnika w przepisach, używając mąki z manioku w połączeniu z pokarmami bogatymi w błonnik, takimi jak nasiona chia lub siemię lniane. Można go również wykorzystać do przygotowania pizzy lub ciasta naleśnikowego, które można posypać ulubionymi zdrowymi składnikami (surowy ser, sos pomidorowy, warzywa, owoce lub awokado)

Sposób przyjmowania

Polecany do wypieków takich jak brownie, ciasteczka, pieczywo. Może być również stosowany w daniach pikantnych do zagęszczania sosów lub do formowania hamburgerów. Możesz użyć go w swoich przepisach jako zamiennik mąki pszennej, bez zbędnych ceregieli. Mąkę maniok można stosować w stosunku 1:1 jako zamiennik innych mąk, w tym mąki pszennej.

Środki ostrożności

Może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.

Składniki

Mąka z tapioki z upraw ekologicznych.

Certyfikat

ES-ECO-020-CV Rolnictwo spoza UE

SKU: LP-0130157
BD4Q77O4U1L

Tabela żywieniowa

  • Dla 100 g
  • Wartość energetyczna
    354 kcal
  • Tłuszcze / Lipidy
    g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe
    g
  • Węglowodany / Kwasy tłuszczowe
    86 g
  • Cukry
    1.3 g
  • Błonnik pokarmowy
    6 g
  • Białka
    1.8 g
  • Sól
    0.003 g

Szczegóły

  1. Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.