Mąka z manioku
Opis
Maniok, znany również jako: yuca, tapioca lub casabe, to krzew z rodziny Euforbiaceae, szeroko uprawiany w Ameryce Południowej i Afryce. Część jadalna to jego korzenie, bulwy o wysokiej wartości odżywczej, z których pozyskuje się mąkę maniokową.
Wskazanie
Dostarcza dużo energii, dlatego jest doskonały dla sportowców, dzieci i osób aktywnych.
Maniok jest lekkostrawny. Jest naturalnym źródłem przeciwutleniaczy.
Zawiera kwas foliowy, bardzo ważny składnik odżywczy w czasie ciąży.
Ponieważ nie zawiera glutenu, jest doskonałą opcją dla osób z celiakią, aby zastąpić zboża glutenem i uzyskać dobre źródło węglowodanów.
Bogaty w witaminy A, B2, B3, B6, B9 czy kwas foliowy, C, K oraz minerały takie jak potas, magnez, fosfor, wapń, żelazo i sód.
Sposób przyjmowania
Polecany jest do przygotowania deserów takich jak budynie czy budynie. Polecany również do wyrobu ciast, ciastek, naleśników, naleśników czy arep.
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej, chroniąc przed słońcem. Średni okres trwałości 24 miesiące, o ile przestrzegane są warunki przechowywania.
Składniki
Mąka z manioku * (100%).
(*) z upraw ekologicznych.
Certyfikat
ES-ECO-023-MATabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna354 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe86 g
-
Cukry1.3 g
-
Błonnik pokarmowy6 g
-
Białka1.8 g
-
Sól0.003 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.