Mąka z ciecierzycy Bezglutenowa Bio
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bez soi Wskazuje na brak soi lub jej pochodnych, ale może zawierać śladowe ilości
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Nie ma jajka Oznacza brak jaj lub pochodnych, ale może zawierać śladowe ilości.
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Użyj mąki z ciecierzycy do mąki z ulubionych potraw, aby uzyskać delikatną i chrupiącą konsystencję lub jako substytut jajka.
Wskazanie
Lepsza strawność niż ten sam produkt z glutenem. Mąka z ciecierzycy dostarcza błonnika, jest doskonałym źródłem białka, dostarcza wolno uwalniających się węglowodanów, a przede wszystkim zawiera magnez i potas. Będąc produktem ekologicznym nie ma nawozów, pestycydów, syntetycznych dodatków czy chemicznych konserwantów.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości kukurydzy i sezamu.
Składniki
Mąka z ciecierzycy*.
* Produkt rolnictwa ekologicznego.
Certyfikat
ES-ECO-019-CT
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna402.7 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy6.7 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.7 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe57.8 g
-
Cukry10.8 g
-
Błonnik pokarmowy10.8 g
-
Białka22.4 g
-
Sól0.1 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.