Mąka z ciecierzycy
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bez konserwantów Nie zawiera dodatków przedłużających trwałość produktu
-
Bez sztucznych aromatów Nie zawiera dodatków środków aromatyzujących.
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Uważa się, że ciecierzyca, pochodząca z Bliskiego Wschodu i spożywana tam od tysięcy lat, była uprawiana już w XII wieku p.n.e. C. wraz ze zbożami, grochem i soczewicą. Zawarty w mące wzbogaci najprostsze przepisy o specyficzny smak i doda potrawom gastronomicznej nuty.
Wskazanie
Szybko zadomowiła się w Indiach, gdzie stała się główną rośliną strączkową i podstawą diety Idian. Udowodniono, że to Fenicjanie z powodzeniem sprowadzili ciecierzycę do Hiszpanii. Pojawi się podczas podbojów kontynentu amerykańskiego.
Sposób przyjmowania
Poleca się go używać do przyrządzania tradycyjnych socca, farinata, calonita, a nawet panis.
Środki ostrożności
Możliwe śladowe ilości glutenu, soi, orzechów (laskowych, migdałów, orzechów nerkowca) i sezamu.
Składniki
Ciecierzyca (100%)
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.