Makaron orkiszowy z algami Bio spirulina
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Bardzo dobre, więcej niż zalecane
Buenísimos mas que recomendados
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Uwielbiam smak, konsystencję i bardzo mi to odpowiada.
Me encanta el sabor, la textura y además me sienta muy bien.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Dobra kuchnia i smak. Kupuję je po raz drugi. Jest to duży format w dobrej cenie w stosunku do jakości.
Buena cocción y sabor. Los compro por segunda vez. Es un formato grande a buen precio en relación a su calidad.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Makaron orkiszowy z algami Bio spirulina opinii
Based in 9 reviews
-
5 stars8
-
4 stars1
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Czym jest Makaron Pszenny Orkiszowy ze Spiruliną ?
Makaron pszenno-orkiszowy z algami spirulinowymi. Wegański produkt pochodzący z upraw ekologicznych. Pomaga odzyskać sprawność i witalność.
Jak gotować makaron pszenny orkiszowy ze spiruliną ?
Jeden litr wody na każde 100 gramów makaronu i jedna łyżka soli. Gdy woda zacznie wrzeć, dodaj pastę warzywną, sól i olej. Czas gotowania wyniesie 14 minut.
Jakie są zalety makaronu pszennego orkiszowego ze spiruliną ?
Orkisz to tysiącletni podgatunek pszenicy („Triticum Spelta”), zachowany głównie w południowych Niemczech, gdzie uprawiany jest od 4000 lat pne i znany jest jako „dinkel”. Charakteryzuje się wysoką zawartością glutenu, a co za tym idzie białka, która może sięgać 17% całego produktu.
Tradycyjnie z tego rodzaju pszenicy wyrabiano chleb bardzo ceniony wśród zamożnych klas, które odrzucały typowe dla zwykłych ludzi żyto. W XIX wieku jego uprawa malała, aż prawie zniknęła, ale teraz ponownie pojawiła się jako zdrowsza alternatywa dla konwencjonalnej pszenicy, ponieważ podobnie jak wszystkie stare wersje zbóż jest bogatsza w minerały, witaminy i błonnik. Może być stosowany w prawie każdym typie makaronu, chociaż nie jest zalecany do przetworów pieczonych, ponieważ łatwo pęka.
Spirulina to niebiesko-zielone jednokomórkowe algi znane z tego, że są ważnym źródłem białka, witamin i minerałów, dlatego wyróżnia się wysoką wartością odżywczą. Dodatkowo ma działanie sycące.
Warunki przechowywania
Spożywać najlepiej przed i partią: patrz data wskazana z tyłu pojemnika. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki
Mąka orkiszowa pełnoziarnista * (49%), mąka pszenna orkiszowa biała * (49%) i algi spirulina * (2%)
* Składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
Certyfikat
ES-ECO-019-CT Rolnictwo UE / spoza UE
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna346 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy1.8 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.4 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe65 g
-
Cukry3.1 g
-
Błonnik pokarmowy8.5 g
-
Białka13 g
-
Sól0.19 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.