Naturitas Essentials
Makaron orkiszowy z algami Bio spirulina
18,13 zł Msrp Price 21,60 zł
Już wkrótce w ofercie
Potrzebuejsz pomocy?
TYLKO W APLIKACJI! -5% zniżki na pierwsze zamówienie. Kupon: APPLOVERS
Ten produkt nie jest już dostępny

Makaron orkiszowy z algami Bio spirulina

500 g
-16%
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Czym jest Makaron Pszenny Orkiszowy ze Spiruliną ? Makaron pszenno-orkiszowy z algami spirulinowymi. Wegański produkt pochodzący z upraw ekologicznych. Pomaga odzyskać sprawność i witalność. Jak gotować makaron pszenny orkiszowy ze spiruliną ? Jeden litr wody na każde 100 gramów makaronu i jedna łyżka soli. Gdy woda zacznie wrzeć, dodaj pastę warzywną, sól i olej. Czas gotowania wyniesie 14 minut. Jakie są zalety makaronu pszennego orkiszowego ze spiruliną ? Orkisz to tysiącletni podgatunek pszenicy („Triticum Spelta”), zachowany głównie w południowych Niemczech, gdzie uprawiany jest od 4000 lat pne i znany jest jako „dinkel”. Charakteryzuje się wysoką zawartością glutenu, a co za tym idzie białka, która może sięgać 17% całego produktu. Tradycyjnie z tego rodzaju pszenicy wyrabiano chleb bardzo ceniony wśród zamożnych klas, które odrzucały typowe dla zwykłych ludzi żyto. W XIX wieku jego uprawa malała, aż prawie zniknęła, ale teraz ponownie pojawiła się jako zdrowsza alternatywa dla konwencjonalnej pszenicy, ponieważ podobnie jak wszystkie stare wersje zbóż jest bogatsza w minerały, witaminy i błonnik. Może być stosowany w prawie każdym typie makaronu, chociaż nie jest zalecany do przetworów pieczonych, ponieważ łatwo pęka. Spirulina to niebiesko-zielone jednokomórkowe algi znane z tego, że są ważnym źródłem białka, witamin i minerałów, dlatego wyróżnia się wysoką wartością odżywczą. Dodatkowo ma działanie sycące.
Zobacz opis
18,13 zł Msrp Price 21,60 zł
Ten produkt nie jest już dostępny
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY

Wartości produktów

  • Vegan
    Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
  • BIO-ECO
    Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
  1. Opublikowano 4.07.2023

    Bardzo dobre, więcej niż zalecane

    Buenísimos mas que recomendados

    Tłumaczone z naturitas.es

    Zobacz oryginał
  2. Opublikowano 27.07.2022

    Dla mnie wszystko jest w porządku.

    Per me tutto vabene.

    Tłumaczone z naturitas.it

    Zobacz oryginał
  3. Opublikowano 22.05.2022

    Uwielbiam smak, konsystencję i bardzo mi to odpowiada.

    Me encanta el sabor, la textura y además me sienta muy bien.

    Tłumaczone z naturitas.es

    Zobacz oryginał
  4. Opublikowano 13.12.2021

    Są boskie!

    Son divinossss!

    Tłumaczone z naturitas.es

    Zobacz oryginał
  5. Opublikowano 14.10.2021

    Dobra kuchnia i smak. Kupuję je po raz drugi. Jest to duży format w dobrej cenie w stosunku do jakości.

    Buena cocción y sabor. Los compro por segunda vez. Es un formato grande a buen precio en relación a su calidad.

    Tłumaczone z naturitas.es

    Zobacz oryginał

Makaron orkiszowy z algami Bio spirulina opinii

Based in 9 reviews

  1. 5 stars
    8
  2. 4 stars
    1
  3. 3 stars
    0
  4. 2 stars
    0
  5. 1 star
    0

Opis

reviews (9)

Pytania i odpowiedzi (0)

Opis

Czym jest Makaron Pszenny Orkiszowy ze Spiruliną ?

Makaron pszenno-orkiszowy z algami spirulinowymi. Wegański produkt pochodzący z upraw ekologicznych. Pomaga odzyskać sprawność i witalność.

Jak gotować makaron pszenny orkiszowy ze spiruliną ?

Jeden litr wody na każde 100 gramów makaronu i jedna łyżka soli. Gdy woda zacznie wrzeć, dodaj pastę warzywną, sól i olej. Czas gotowania wyniesie 14 minut.

Jakie są zalety makaronu pszennego orkiszowego ze spiruliną ?

Orkisz to tysiącletni podgatunek pszenicy („Triticum Spelta”), zachowany głównie w południowych Niemczech, gdzie uprawiany jest od 4000 lat pne i znany jest jako „dinkel”. Charakteryzuje się wysoką zawartością glutenu, a co za tym idzie białka, która może sięgać 17% całego produktu.
Tradycyjnie z tego rodzaju pszenicy wyrabiano chleb bardzo ceniony wśród zamożnych klas, które odrzucały typowe dla zwykłych ludzi żyto. W XIX wieku jego uprawa malała, aż prawie zniknęła, ale teraz ponownie pojawiła się jako zdrowsza alternatywa dla konwencjonalnej pszenicy, ponieważ podobnie jak wszystkie stare wersje zbóż jest bogatsza w minerały, witaminy i błonnik. Może być stosowany w prawie każdym typie makaronu, chociaż nie jest zalecany do przetworów pieczonych, ponieważ łatwo pęka.

Spirulina to niebiesko-zielone jednokomórkowe algi znane z tego, że są ważnym źródłem białka, witamin i minerałów, dlatego wyróżnia się wysoką wartością odżywczą. Dodatkowo ma działanie sycące.

Warunki przechowywania

Spożywać najlepiej przed i partią: patrz data wskazana z tyłu pojemnika. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Składniki

Mąka orkiszowa pełnoziarnista * (49%), mąka pszenna orkiszowa biała * (49%) i algi spirulina * (2%)
* Składniki pochodzące z upraw ekologicznych.

Certyfikat

ES-ECO-019-CT Rolnictwo UE / spoza UE

SKU: LP-0143191
B52KSCPW3ST

Tabela żywieniowa

  • Dla 100 g
  • Wartość energetyczna
    346 kcal
  • Tłuszcze / Lipidy
    1.8 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe
    0.4 g
  • Węglowodany / Kwasy tłuszczowe
    65 g
  • Cukry
    3.1 g
  • Błonnik pokarmowy
    8.5 g
  • Białka
    13 g
  • Sól
    0.19 g

Szczegóły

  1. Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.