Genmai Udon (spaghetti z pszenicy i ryżu)
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Wegetariański Nie zawiera zwierząt, ale może zawierać produkty zwierzęce, takie jak mleko, jaja lub miód
Opis
Głównym składnikiem genmai udon są węglowodany. Węglowodany w organizmie przekształcane są w glukozę i glikogen. Glikogen jest źródłem energii fizycznej i psychicznej.
Wskazanie
W porównaniu z innymi pokarmami genmai udon jest bardzo szybko trawiony i szybko staje się źródłem energii dla naszego ciała i umysłu, dlatego zaleca się go spożywać w momentach, kiedy konieczna jest koncentracja i wysiłek umysłowy.
Sposób przyjmowania
Zaleca się gotować 10 minut w dużej ilości wody. Japończycy zwykle gotują je w bulionie na bazie różnych produktów: tamari-shoyu, cebuli, nori, daikon i sproszkowanej imbirowej końcówki, którą wcześniej gotują przez 20 minut. Podaje się je w misce z bulionem i przyozdobione drobnym surowym szczypiorkiem i tamari-shoyu.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Składniki
Mąka pszenna (94%), Mąka z brązowego ryżu (3%), Sól morska (3%).
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna344 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy2.1 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.4 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe72.2 g
-
Cukry1.1 g
-
Błonnik pokarmowyg
-
Białka13.5 g
-
Sól0.75 g
-
Sód0.75 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.