Potrzebuejsz pomocy?

Gryka Bezglutenowa Bio

500 g
SKU: LP-0121811
B52KW55I0LB
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Co to jest kasza gryczana ? Naturitas Bio Gluten Free Gryka to nasiona bogate w błonnik i bezglutenowe pochodzące z upraw ekologicznych. Kasza gryczana lub gryka, mimo że uważana jest za zboże, w rzeczywistości jest nasionem pochodzącym z Azji Północno-Wschodniej. Jest bogaty w błonnik, działa nasycająco i pomaga regulować apetyt. Zawiera również liczne składniki odżywcze, takie jak witaminy z grupy B, lizynę i aminokwasy argininowe oraz jest bogaty w minerały, takie jak mangan, miedź, magnez i fosfor, dzięki czemu idealnie nadaje się do diety wegetariańskiej lub wegańskiej. Jak gotować kaszę gryczaną ? Kasza gryczana może być gotowana kilkoma technikami: Gotowane : zaczyna się od poprzedniego prania i lekkiego pieczenia na sucho, na dużym ogniu i mieszaniu. Następnie dodaj 2-3 szklanki wody na każdą szklankę zboża. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 20 minut, aż woda się wchłonie. Na parze : przy tej technice jest bardzo luźny. Możesz posmarować zboże odrobiną oleju, aby tymianek lub liść laurowy zmieszały się z parą i subtelnie zaimpregnowały płatki zbożowe. Uwodniony : można go nawodnić, pozostawiając go na około 12 godzin z wodą (z proporcją jednej miarki wody na połowę płatków), a następnie gotując z niewielką ilością wody (jeszcze jedna proporcja) przez 10 minut. Gotowanie z kaszą gryczaną Kasza gryczana ma dużą wszechstronność w kuchni: Gulasze: zboże jest gotowane w celu przygotowania tradycyjnego gulaszu lub polenty. Sosy: może być stosowany jako zamiennik tłuszczu i zagęstnik, ponieważ 70% ziarna to skrobia, a jej śluzy są idealne do uzyskania teksturowanych sosów. W takich przypadkach najlepsza jest mąka lub zboże. Naleśniki lub pieczywo: możesz użyć bezpośrednio mąki gryczanej lub pełnego ziarna.
Zobacz opis
12,48 zł
W magazynie
Kup to dzisiaj i odbierz to od
Nie możemy potwierdzić terminu dostawy. Prosimy o kontakt w celu uzyskania dalszych informacji.
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY

Zwroty

Jest możliwość dokonania zwrotu produktu, jeśli nie był on używany i posiada orginalne opakowanie w ciągu 14 dni od daty dostarczenia zamównia.

Przedstawimy, krok po kroku, jak działa zwrot zamówienia:

  1. Prosimy o kontakt z naszym Działem Obsługi Klienta podając numer zamówienia.
  2. Zapakować i przygotować paczkę.
  3. Wręczyć przesyłkę kurierowi.
  4. Czekaj na zwrot pieniędzy na ten sam sposób płatności.

Jak mogę poprosić o zwrot pieniędzy?

Wartości produktów

  • Bio
    Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
  • Vegan
    Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
  • Bezglutenowy
    Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
Więcej informacji
Procurement time in stock 0
Buy Box State Tak
Manually deactivated Nie
Is Fresh Nie

Opis

Co to jest kasza gryczana ?

Naturitas Bio Gluten Free Gryka to nasiona bogate w błonnik i bezglutenowe pochodzące z upraw ekologicznych.

Kasza gryczana lub gryka, mimo że uważana jest za zboże, w rzeczywistości jest nasionem pochodzącym z Azji Północno-Wschodniej.

Jest bogaty w błonnik, działa nasycająco i pomaga regulować apetyt. Zawiera również liczne składniki odżywcze, takie jak witaminy z grupy B, lizynę i aminokwasy argininowe oraz jest bogaty w minerały, takie jak mangan, miedź, magnez i fosfor, dzięki czemu idealnie nadaje się do diety wegetariańskiej lub wegańskiej.

Jak gotować kaszę gryczaną ?

Kasza gryczana może być gotowana kilkoma technikami:

  • Gotowane : zaczyna się od poprzedniego prania i lekkiego pieczenia na sucho, na dużym ogniu i mieszaniu. Następnie dodaj 2-3 szklanki wody na każdą szklankę zboża. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 20 minut, aż woda się wchłonie.
  • Na parze : przy tej technice jest bardzo luźny. Możesz posmarować zboże odrobiną oleju, aby tymianek lub liść laurowy zmieszały się z parą i subtelnie zaimpregnowały płatki zbożowe.
  • Uwodniony : można go nawodnić, pozostawiając go na około 12 godzin z wodą (z proporcją jednej miarki wody na połowę płatków), a następnie gotując z niewielką ilością wody (jeszcze jedna proporcja) przez 10 minut.

Gotowanie z kaszą gryczaną

Kasza gryczana ma dużą wszechstronność w kuchni:

Gulasze: zboże jest gotowane w celu przygotowania tradycyjnego gulaszu lub polenty.

Sosy: może być stosowany jako zamiennik tłuszczu i zagęstnik, ponieważ 70% ziarna to skrobia, a jej śluzy są idealne do uzyskania teksturowanych sosów. W takich przypadkach najlepsza jest mąka lub zboże.

Naleśniki lub pieczywo: możesz użyć bezpośrednio mąki gryczanej lub pełnego ziarna.

Środki ostrożności

Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych, soi, sezamu i mleka oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Po użyciu szczelnie zamknąć pojemnik.

Skład

Kasza gryczana

Certyfikat

ES-ECO-019-CT Rolnictwo spoza UE

Tabela żywieniowa

  • Dla 100 g
  • Wartość energetyczna
    343 kcal
  • Tłuszcze / Lipidy
    3.4 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe
    0.7 g
  • Węglowodany / Kwasy tłuszczowe
    61.5 g
  • Cukry
    2 g
  • Błonnik pokarmowy
    10 g
  • Białka
    13.3 g
  • Sól
    0.01 g

Szczegóły