Potrzebuejsz pomocy?

Gryka Bezglutenowa Bio

500 g
-15%
SKU: LP-0121811
B52KW55I0LB
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Co to jest kasza gryczana ? Gryczana Bezglutenowa Bio od Naturitas to ziarno bogate w błonnik i bezglutenowe pochodzące z upraw ekologicznych. Gryka lub gryka, mimo że uważane są za zboża, są w rzeczywistości nasionami pochodzącymi z Azji Północno-Wschodniej. Jest bogaty w błonnik, działa sycąco i pomaga regulować apetyt. Zawiera również liczne składniki odżywcze, takie jak witaminy z grupy B, lizyna i aminokwasy argininy oraz jest bogaty w minerały, takie jak mangan, miedź, magnez i fosfor, dzięki czemu idealnie nadaje się do diet wegetariańskich lub wegańskich. Jak ugotować kaszę gryczaną ? Grykę można gotować kilkoma technikami: Gotowane : rozpoczyna się od poprzedniego prania i lekkiego pieczenia na sucho, na dużym ogniu i mieszaniu. Następnie dodaj 2-3 szklanki wody na każdą filiżankę zboża. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez około 20 minut, aż woda się wchłonie. Na parze : przy tej technice jest bardzo luźny. Możesz posmarować ziarno odrobiną oleju, aby tymianek lub liść laurowy zmieszał się z parą i subtelnie nasączony płatkami. Uwodniony : można go nawodnić pozostawiając na około 12 godzin z wodą (z proporcją 1 miarki wody na połowę płatków), a następnie gotując z niewielką ilością wody (jeszcze jedna porcja) przez 10 minut. Jakie są zalety gryki ? 1. Poprawia kontrolę poziomu cukru we krwi Utrzymywanie wysokiego poziomu cukru we krwi w czasie prowadzi do różnych chorób przewlekłych, takich jak cukrzyca typu 2 . Z tego powodu wskazane jest łagodzenie wzrostu poziomu cukru we krwi wytwarzanego przez żywność. Gryka zawiera znaczną ilość błonnika i prowadzi do powolnego i postępującego wzrostu poziomu cukru we krwi. Jest to zdrowa opcja dla osób z cukrzycą lub problemami z regulacją poziomu cukru we krwi w umiarkowanych ilościach. 2. Dobre dla serca i krążenia Gryka zawiera substancje poprawiające zdrowie naszego serca. Jest to najbogatszy pseudoceral rutyny, przeciwutleniacz, który ma wiele korzystnych skutków dla zdrowia. Wydaje się, że rutyna zmniejsza ryzyko zawału serca poprzez zapobieganie zakrzepom krwi, zmniejszanie stanu zapalnego i obniżanie ciśnienia krwi. 3. Zmniejszone ryzyko raka okrężnicy Gryka zawiera rodzaj błonnika (skrobia odporna), którego nie jesteśmy w stanie strawić, dlatego dociera do okrężnicy, gdzie jest fermentowana przez naszą mikrobiotę (florę jelitową) i generuje rodzaj substancji (krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe) takie jak maślan), które odżywiają ściany jelita i zmniejszają ryzyko raka okrężnicy. Gotowanie z kaszą gryczaną Gryka ma dużą wszechstronność w kuchni: Gulasz: z ziarna gotuje się tradycyjne gulasze lub polenty. Sosy: może być stosowany jako substytut tłuszczu i zagęszczacz, ponieważ 70% ziarna stanowi skrobia, a jej śluz jest idealny do uzyskiwania teksturowanych sosów. W takich przypadkach najlepsza jest mąka lub ziarno. Naleśniki lub pieczywo: można bezpośrednio użyć mąki gryczanej lub pełnego ziarna.
Zobacz opis
10,62 zł Msrp Price 12,48 zł
W magazynie
Kup to dzisiaj i odbierz to od
Nie możemy potwierdzić terminu dostawy. Prosimy o kontakt w celu uzyskania dalszych informacji.
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY

Zwroty

Jest możliwość dokonania zwrotu produktu, jeśli nie był on używany i posiada orginalne opakowanie w ciągu 14 dni od daty dostarczenia zamównia.

Przedstawimy, krok po kroku, jak działa zwrot zamówienia:

  1. Prosimy o kontakt z naszym Działem Obsługi Klienta podając numer zamówienia.
  2. Zapakować i przygotować paczkę.
  3. Wręczyć przesyłkę kurierowi.
  4. Czekaj na zwrot pieniędzy na ten sam sposób płatności.

Jak mogę poprosić o zwrot pieniędzy?

Wartości produktów

  • Bio
    Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
  • Vegan
    Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
  • Bezglutenowy
    Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
Więcej informacji
Procurement time in stock 0
Buy Box State Tak
Manually deactivated Nie
Is Fresh Nie

Opis

Co to jest kasza gryczana ?

Gryczana Bezglutenowa Bio od Naturitas to ziarno bogate w błonnik i bezglutenowe pochodzące z upraw ekologicznych.

Gryka lub gryka, mimo że uważane są za zboża, są w rzeczywistości nasionami pochodzącymi z Azji Północno-Wschodniej.

Jest bogaty w błonnik, działa sycąco i pomaga regulować apetyt. Zawiera również liczne składniki odżywcze, takie jak witaminy z grupy B, lizyna i aminokwasy argininy oraz jest bogaty w minerały, takie jak mangan, miedź, magnez i fosfor, dzięki czemu idealnie nadaje się do diet wegetariańskich lub wegańskich.

Jak ugotować kaszę gryczaną ?

Grykę można gotować kilkoma technikami:

  • Gotowane : rozpoczyna się od poprzedniego prania i lekkiego pieczenia na sucho, na dużym ogniu i mieszaniu. Następnie dodaj 2-3 szklanki wody na każdą filiżankę zboża. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez około 20 minut, aż woda się wchłonie.
  • Na parze : przy tej technice jest bardzo luźny. Możesz posmarować ziarno odrobiną oleju, aby tymianek lub liść laurowy zmieszał się z parą i subtelnie nasączony płatkami.
  • Uwodniony : można go nawodnić pozostawiając na około 12 godzin z wodą (z proporcją 1 miarki wody na połowę płatków), a następnie gotując z niewielką ilością wody (jeszcze jedna porcja) przez 10 minut.

Jakie są zalety gryki ?

1. Poprawia kontrolę poziomu cukru we krwi

Utrzymywanie wysokiego poziomu cukru we krwi w czasie prowadzi do różnych chorób przewlekłych, takich jak cukrzyca typu 2 . Z tego powodu wskazane jest łagodzenie wzrostu poziomu cukru we krwi wytwarzanego przez żywność.

Gryka zawiera znaczną ilość błonnika i prowadzi do powolnego i postępującego wzrostu poziomu cukru we krwi.

Jest to zdrowa opcja dla osób z cukrzycą lub problemami z regulacją poziomu cukru we krwi w umiarkowanych ilościach.

2. Dobre dla serca i krążenia

Gryka zawiera substancje poprawiające zdrowie naszego serca. Jest to najbogatszy pseudoceral rutyny, przeciwutleniacz, który ma wiele korzystnych skutków dla zdrowia. Wydaje się, że rutyna zmniejsza ryzyko zawału serca poprzez zapobieganie zakrzepom krwi, zmniejszanie stanu zapalnego i obniżanie ciśnienia krwi.

3. Zmniejszone ryzyko raka okrężnicy

Gryka zawiera rodzaj błonnika (skrobia odporna), którego nie jesteśmy w stanie strawić, dlatego dociera do okrężnicy, gdzie jest fermentowana przez naszą mikrobiotę (florę jelitową) i generuje rodzaj substancji (krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe) takie jak maślan), które odżywiają ściany jelita i zmniejszają ryzyko raka okrężnicy.

Gotowanie z kaszą gryczaną

Gryka ma dużą wszechstronność w kuchni:

Gulasz: z ziarna gotuje się tradycyjne gulasze lub polenty.

Sosy: może być stosowany jako substytut tłuszczu i zagęszczacz, ponieważ 70% ziarna stanowi skrobia, a jej śluz jest idealny do uzyskiwania teksturowanych sosów. W takich przypadkach najlepsza jest mąka lub ziarno.

Naleśniki lub pieczywo: można bezpośrednio użyć mąki gryczanej lub pełnego ziarna.

Środki ostrożności

Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych, soi, sezamu i mleka oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Po użyciu szczelnie zamknąć pojemnik.

Skład

Kasza gryczana

Certyfikat

ES-ECO-019-CT Rolnictwo spoza UE

Tabela żywieniowa

  • Dla 100 g
  • Wartość energetyczna
    343 kcal
  • Tłuszcze / Lipidy
    3.4 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe
    0.7 g
  • Węglowodany / Kwasy tłuszczowe
    61.5 g
  • Cukry
    2 g
  • Błonnik pokarmowy
    10 g
  • Białka
    13.3 g
  • Sól
    0.01 g

Szczegóły