Kombu
Opis
Kombu z La Finestra Sul Cielo są ważnym składnikiem zdrowej, kompletnej i zbilansowanej diety, ponieważ zawierają w szczególności ogromne bogactwo soli mineralnych oraz wielu innych składników odżywczych. Są znane i stosowane jako zdrowa żywność od tysięcy lat na całym świecie. Oferowane przez nas wodorosty japońskie są zbierane i przetwarzane zgodnie z tradycyjnymi metodami, które zachowują ich smak wraz ze składnikami odżywczymi. Wodorosty Kombu o ciemnozielonym kolorze, twardej konsystencji, pochodzenia japońskiego. Doskonały do zup i do gotowania roślin strączkowych.
Sposób przyjmowania
Zaleca się pozostawić je do namoczenia, a następnie gotować przez około 10 minut. Odcedź i dodaj podczas gotowania gulaszu warzywnego, tofu i seitanu. Doskonały również do gotowania roślin strączkowych.
Składniki
Suszone wodorosty Kombu.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna176 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy1.8 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.7 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe13 g
-
Cukry0.2 g
-
Błonnik pokarmowy36 g
-
Białka8.8 g
-
Sól0 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.