Agar Agar w płatkach
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Wegetariański Nie zawiera zwierząt, ale może zawierać produkty zwierzęce, takie jak mleko, jaja lub miód
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Wodorosty, które można wykorzystać w kuchni jako zdrowy i naturalny środek zagęszczający i żelujący, o neutralnym smaku.
Sposób przyjmowania
Zaleca się, aby łyżeczka proszku agarowego odpowiadała około 6 arkuszom zwykłej żelatyny. Proszek wsypać do wrzącej cieczy takiej jak woda, sok owocowy i pozostawić do gotowania mieszając przez około 4 minuty. Agar agar żeluje w temperaturze od 35 do 40 stopni, więc żelatyna zostanie uzyskana po przechowywaniu w celu schłodzenia mieszaniny. Można go również stosować w sposób naturalny, nawilżając wodorosty ciepłą wodą. W zależności od czasu namaczania uzyskasz konsystencję włóknistą 20 minut lub galaretowatą 2-3 godziny.
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej, maksymalny okres trwałości 2 lata.
Składniki
Agar agar.
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.