agar agar
-
Trochę bałam się wziąć produkt, bo nie wiedziałam jak go używać, ale bardzo dobrze jest zrobić galaretkę owocową
Me daba un poco de miedo en coger el producto porque no sabia como utilizarlo, pero esta muy bien para hacer gelatina de frutas
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Znałem już produkt, czasem trudno go znaleźć w sklepie.
conoscevo già il prodotto, a volte di difficile reperimento in negozio.
Tłumaczone z naturitas.it
Zobacz oryginał
agar agar opinii
Based in 2 reviews
-
5 stars2
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Agar agarowy Di La Finestra Sul Cielo jest pozyskiwany głównie z gatunku Gelidium, co pozwala na jego uzyskanie w naturalnym procesie oraz z gatunku Gracilaria, który musi zostać poddany obróbce chemicznej.
Wskazanie
Ma bardzo łagodny smak, jest bogaty w minerały i praktycznie nie dostarcza kalorii. Możemy go znaleźć w paskach, płatkach lub w postaci proszku.
Środki ostrożności
Zaleca się stosowanie go jako zagęszczacza w sosach, dżemach czy kremach, jako środek żelujący w galaretkach, kremach i puddingach na słodko i słono oraz jako kolejny składnik sałatek.
Składniki
Algi morskie agarowo-agarowe.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna26 kcal
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe6.8 g
-
Błonnik pokarmowy94.8 g
-
Białka0.5 g
-
Sód0.11 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.