Wysokiej jakości proszek do pieczenia
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Wszystkie moje desery i pieczywo robię z tego proszku do pieczenia i zawsze daje mi to bardzo dobre efekty.
Todos mis postres y panes los hago con este polvo de hornear y siempre me da muy buenos resultados.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Wysokiej jakości proszek do pieczenia opinii
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Proszek do pieczenia to suchy środek fermentujący, mieszanina słabego środka alkalicznego, słabego środka kwasowego i środka wypełniającego (skrobi). Proszek do pieczenia działa poprzez uwalnianie gazowego dwutlenku węgla do mieszaniny lub ciasta poprzez reakcję kwasowo-zasadową, powodując rozszerzanie się pęcherzyków w mokrej mieszance i fermentację.
Dlaczego proszek do pieczenia jest ekologiczny?
Proszek do pieczenia nie jest typowym produktem organicznym, ponieważ nie jest pożywieniem jako takim. Jednak ponad połowa proszku drożdżowego to w rzeczywistości skrobia - niż w produkcie organicznym - podczas gdy druga połowa to soda oczyszczona i kwas winowy.
Proszek do pieczenia SALUDVIVA zawdzięcza podwójnej funkcji skrobi ziemniaczanej, certyfikowanego produktu ekologicznego.
Wskazanie
- Certyfikacja ekologiczna UE zgodnie z normą 834/2007
- Certyfikat koszerności
- BRC
- certyfikat BRC
Sposób przyjmowania
Proszek do pieczenia jest stosowany w piekarniach do muffinek, ciast, ciastek, ciastek i pieczywa.
Może być również stosowany do smażenia w celu tworzenia chrupiących dodatków lub smażonych słodyczy.
Dawka jest taka sama jak w przypadku konwencjonalnego proszku do pieczenia: 1 łyżeczka proszku do pieczenia na 1 szklankę mąki lub około 2% mąki.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.
Składniki
Skrobia ziemniaczana (52%)*, Regulator kwasowości (Winiany potasu), Substancja spulchniająca (Węglany sodu).
(*) Z rolnictwa ekologicznego.
Certyfikat
ES-ECO-020-CV
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
1 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.