Ekologiczne białko w proszku z grochu
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Idealne białko, jeśli jesteś weganinem. Biorę go jako uzupełnienie diety, ponieważ jestem weganinem i ciężko trenuję, idealnie mi pasuje. Bez żadnego smaku.
Proteína ideal, si eres vegano. Yo la tomo para complementar mi dieta por qué soy vegana, y entreno duro, me va ideal. Sin ningún sabor.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Wszystko w porządku. Powtórzę zakup
Todo genial. Repetiré la compra
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Najlepsze białko roślinne, jakiego do tej pory próbowałam
La mejor proteína vegetal que he probado hasta ahora
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Ekologiczne białko w proszku z grochu opinii
Based in 23 reviews
-
5 stars21
-
4 stars2
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Co to jest proszek z białka grochu Naturitas?
Białko grochowe w proszku, białko grochu, prosty sposób na uzupełnienie naszej diety
Groch jest dobrym źródłem białka ze względu na bogatą gamę aminokwasów.
100% roślinny
Oznacza to, że nie zawiera absolutnie żadnych produktów ani produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego, co czyni go idealnym dla wegetarian i wegan.
Właściwości i zalety proszku białkowego grochu
Białko grochu posiada profil aminokwasowy, dzięki czemu jest szczególnie korzystne dla osób prowadzących aktywny tryb życia, bogate w aminokwasy lizynę i argininę.
Niezbędny aminokwas lizyna jest prekursorem karnityny (cząsteczki odpowiedzialnej za przekształcanie kwasów tłuszczowych w energię i pomagającą obniżyć poziom cholesterolu). Lizyna wspomaga wchłanianie wapnia i odgrywa ważną rolę w tworzeniu kolagenu (białka tworzącego skórę, chrząstki, ścięgna i kości) oraz w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Niedobór lizyny występuje rzadko w zrównoważonej diecie śródziemnomorskiej, ale może wystąpić w każdej niezrównoważonej diecie wegańskiej lub u elitarnych sportowców.
Białko grochu jest doskonałym źródłem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA: leucyny, izoleucyny i waliny), które są wchłaniane i katabolizowane na poziomie mięśni, ciesząc się dużym zainteresowaniem sportowców na każdym poziomie oraz osób pragnących utrzymać lub zwiększyć poziom masy mięśniowej (szczególnie na każdej diecie wegetariańskiej w celu zwiększenia masy mięśniowej). Liczne badania wykazały, że dieta bogata w aminokwasy rozgałęzione pomaga:
- Zmniejsz tłuszcz brzuszny
- Utrzymywać organizm w stanie anabolizmu mięśniowego
- Popraw treningi
- Dłużej utrzymuj uczucie sytości
Jak wziąć proszek białka grochu?
Zaleca się dodawać do wielu przetworów np .: napoje warzywne i smoothie, posypane płatkami zbożowymi, jogurt, dodatek puddingów lub miseczek chia, batony energetyczne płatków zbożowych i / lub nasion, pasztety warzywne, majonez wegański, desery, wszelkiego rodzaju wypieki, jako środek poprawiający konsystencję oraz wzmacniający objętość i świeżość produktu.
Warunki przechowywania
Spożywać najlepiej przed i partią: patrz tył opakowania. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Skład Ekologiczne białko w proszku z grochu
Proszek z białka grochu *
* Składnik pochodzący z upraw ekologicznych.
Certyfikat
ES-ECO-019-CT Rolnictwo spoza UE
Tabela żywieniowa
-
Dla
-
Wartość energetyczna402 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy7.6 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe0 g
-
Cukry0 g
-
Błonnik pokarmowy7 g
-
Białka82.8 g
-
Sól1.1 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.