Organiczny syrop z agawy
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Uczciwy handel Gwarantuje sprawiedliwe traktowanie producentów, z poszanowaniem ich praw człowieka i środowiska naturalnego
-
Brak alergenów Nie zawiera alergenów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Syrop Agave Bio z Tierra Madre, to ekologiczny produkt sprawiedliwego handlu.
Wskazanie
Syrop z agawy to słodki sok warzywny pozyskiwany z liści agawy, mięsistej rośliny pochodzenia południowoamerykańskiego, podobnej do pita. Jest silnym słodzikiem o neutralnym smaku i miodowej konsystencji. Odżywczo jest dość podobny do zwykłego cukru, ale syrop z agawy, mający wysoką zawartość fruktozy i niską zawartość glukozy, ma niski indeks glikemiczny, to znaczy, nie powoduje tak drastycznego wzrostu poziomu glukozy w organizmie, jak to powoduje. zwykły cukier. Jego skład zwykle wynosi 70% fruktozy i 25% glukozy. Pomimo swoich właściwości nie wolno nam zapominać, że jest to słodzik i jako taki powinien być spożywany z umiarem, szczególnie w przypadku diabetyków. Idealny do polewania deserów lub słodzenia gorących napojów, wypieków i nie tylko.
Sposób przyjmowania
Zalecane jest jedzenie do smaku.
Środki ostrożności
Spożywać w ramach zrównoważonej diety, nie nadużywać. Produkt niezalecany dla diabetyków.
Składniki
Dla 100 g:
Syrop z agawy (100%).
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna320 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe79 g
-
Cukry76 g
-
Białka0 g
-
Sól0 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.