Ekologiczny cukier kokosowy
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Aby upiec chleb, potrzebujesz cukru do fermentacji
Para hacer pan, necesita un poco de azúcar para fermentar
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Jest mniej słodki niż trzcina. Ma w mniejszym stopniu podnosić indeks glikemiczny.
Es menos dulce que el de caña. Se supone que eleva menos el ondice glucemico.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Ten cukier kokosowy świetnie sprawdza się w deserach, wygląda przepięknie
Buenísimo este azúcar de coco en postres queda de maravilla
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Bardzo dobry cukier, zmielony na punkt i o pysznym smaku.
Muy buen azucar, molido en su punto y de sabor riquisimo.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Ekologiczny cukier kokosowy opinii
Based in 32 reviews
-
5 stars30
-
4 stars2
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Co to jest cukier kokosowy?
Bio Cukier Kokosowy to pyszna i zdrowa alternatywa dla cukru.
Cukier kokosowy jest wytwarzany przez gotowanie soku z kwiatu kokosa, aż powstanie karmel, który jest następnie suszony na powietrzu i zamieniany w cukier. Cukier jest następnie filtrowany przez siatkę, aby uzyskać drobny granulat. Dzięki bogatemu karmelowemu smakowi idealnie nadaje się do stosowania jako składnik deserów lub do słodzenia gorących napojów, wypieków i nie tylko.
Produkt wegański, bio, bezglutenowy, bez laktozy.
Jakie korzyści ma cukier kokosowy?
- Odpowiedni dla diabetyków (bez nadużywania jego spożycia).
- Niski poziom glikemiczny, który kontroluje poziom cukru we krwi.
- Udział fosforu i wapnia.
- Wkład potasu.
- Utrzymuje układ nerwowy w stanie spokoju.
- Wspomaga przepływ krwi.
Jaka jest różnica między cukrem kokosowym a cukrem białym?
Główną cechą cukru kokosowego jest to, że ma niski indeks glikemiczny (IG). Indeks glikemiczny mierzy szybkość, z jaką węglowodany są przekształcane w glukozę we krwi. W ten sposób żywność o niskim indeksie glikemicznym spowoduje niewielki wzrost, a żywność o wysokim indeksie glikemicznym spowoduje bardzo wysoki skok cukru we krwi.
Inną właściwością cukru kokosowego jest jego wartość odżywcza, znacznie wyższa niż w przypadku cukru białego. Cukier kokosowy jest bogaty w potas, magnez, cynk i żelazo i jest naturalnym źródłem witamin B1, B2, B3, B6 i C.
Zawiera również 16 z 20 niezbędnych aminokwasów. Ten, który ma najwyższą ilość, to glutamina. Aminokwas ten pozwala nam utrzymać równowagę kwasowo-zasadową w naszym organizmie i pomaga nam kontrolować impulsy do jedzenia słodkich pokarmów.
Jak stosować cukier kokosowy?
Zastosowania cukru kokosowego w codziennej żywności są różnorodne, może być stosowany jako tradycyjny cukier do słodzenia kawy, mleka, jogurtu,... oraz jako składnik przepisów cukierniczych, takich jak ciasteczka, ciasta, ciasta, ciastka.
Warunki przechowywania
Spożywać najlepiej przed i partią: patrz tył pojemnika. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki
cukier kokosowy *
* Składnik z upraw ekologicznych.
Certyfikat
ES-ECO-019-CT Rolnictwo spoza UE
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna382 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe93 g
-
Cukry93 g
-
Błonnik pokarmowy0 g
-
Białka2 g
-
Sód40 mg
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
3 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.