Naturitas Essentials
Ekologiczny cukier kokosowy
20,04 zł Msrp Price 26,50 zł
Potrzebuejsz pomocy?
TYLKO W APLIKACJI! -5% zniżki na pierwsze zamówienie. Kupon: APPLOVERS

Ekologiczny cukier kokosowy

400 g
-24%
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Co to jest cukier kokosowy? Bio Cukier Kokosowy to pyszna i zdrowa alternatywa dla cukru. Cukier kokosowy jest wytwarzany przez gotowanie soku z kwiatu kokosa, aż powstanie karmel, który jest następnie suszony na powietrzu i zamieniany w cukier. Cukier jest następnie filtrowany przez siatkę, aby uzyskać drobny granulat. Dzięki bogatemu karmelowemu smakowi idealnie nadaje się do stosowania jako składnik deserów lub do słodzenia gorących napojów, wypieków i nie tylko. Produkt wegański, bio, bezglutenowy, bez laktozy. Jakie korzyści ma cukier kokosowy? Odpowiedni dla diabetyków (bez nadużywania jego spożycia). Niski poziom glikemiczny, który kontroluje poziom cukru we krwi. Udział fosforu i wapnia. Wkład potasu. Utrzymuje układ nerwowy w stanie spokoju. Wspomaga przepływ krwi. Jaka jest różnica między cukrem kokosowym a cukrem białym? Główną cechą cukru kokosowego jest to, że ma niski indeks glikemiczny (IG). Indeks glikemiczny mierzy szybkość, z jaką węglowodany są przekształcane w glukozę we krwi. W ten sposób żywność o niskim indeksie glikemicznym spowoduje niewielki wzrost, a żywność o wysokim indeksie glikemicznym spowoduje bardzo wysoki skok cukru we krwi. Inną właściwością cukru kokosowego jest jego wartość odżywcza, znacznie wyższa niż w przypadku cukru białego. Cukier kokosowy jest bogaty w potas, magnez, cynk i żelazo i jest naturalnym źródłem witamin B1, B2, B3, B6 i C. Zawiera również 16 z 20 niezbędnych aminokwasów. Ten, który ma najwyższą ilość, to glutamina. Aminokwas ten pozwala nam utrzymać równowagę kwasowo-zasadową w naszym organizmie i pomaga nam kontrolować impulsy do jedzenia słodkich pokarmów. Jak stosować cukier kokosowy? Zastosowania cukru kokosowego w codziennej żywności są różnorodne, może być stosowany jako tradycyjny cukier do słodzenia kawy, mleka, jogurtu,... oraz jako składnik przepisów cukierniczych, takich jak ciasteczka, ciasta, ciasta, ciastka.
Zobacz opis
20,04 zł Msrp Price 26,50 zł
W magazynie
Kup to dzisiaj i odbierz to od
Nie możemy potwierdzić terminu dostawy. Prosimy o kontakt w celu uzyskania dalszych informacji.
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
  • Zwroty do 14 dni

  • Potrzebuejsz pomocy?

  • Bezpieczna płatność z:

    • mastercard
    • visa
    • maestro
    • paypal
    • google play
    • apple pay

Zwroty

Jest możliwość dokonania zwrotu produktu, jeśli nie był on używany i posiada orginalne opakowanie w ciągu 14 dni od daty dostarczenia zamównia.

Przedstawimy, krok po kroku, jak działa zwrot zamówienia:

  1. Prosimy o kontakt z naszym Działem Obsługi Klienta podając numer zamówienia.
  2. Zapakować i przygotować paczkę.
  3. Wręczyć przesyłkę kurierowi.
  4. Czekaj na zwrot pieniędzy na ten sam sposób płatności.

Jak mogę poprosić o zwrot pieniędzy?

Wartości produktów

  • Vegan
    Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
  • Bezglutenowy
    Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
  • Bez laktozy
    Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
  • BIO-ECO
    Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
  1. Opublikowano 18.03.2024

    Aby upiec chleb, potrzebujesz cukru do fermentacji

    Para hacer pan, necesita un poco de azúcar para fermentar

    Tłumaczone z naturitas.es

    Zobacz oryginał
  2. Opublikowano 3.03.2024

    Jest mniej słodki niż trzcina. Ma w mniejszym stopniu podnosić indeks glikemiczny.

    Es menos dulce que el de caña. Se supone que eleva menos el ondice glucemico.

    Tłumaczone z naturitas.es

    Zobacz oryginał
  3. Opublikowano 30.01.2024

    Ten cukier kokosowy świetnie sprawdza się w deserach, wygląda przepięknie

    Buenísimo este azúcar de coco en postres queda de maravilla

    Tłumaczone z naturitas.es

    Zobacz oryginał
  4. Opublikowano 9.03.2023

    Na moje śniadanie

    Pour mon petit déjeuner

    Tłumaczone z naturitas.fr

    Zobacz oryginał
  5. Opublikowano 9.02.2023

    Bardzo dobry cukier, zmielony na punkt i o pysznym smaku.

    Muy buen azucar, molido en su punto y de sabor riquisimo.

    Tłumaczone z naturitas.es

    Zobacz oryginał

Ekologiczny cukier kokosowy opinii

Based in 32 reviews

  1. 5 stars
    30
  2. 4 stars
    2
  3. 3 stars
    0
  4. 2 stars
    0
  5. 1 star
    0

Opis

reviews (32)

Pytania i odpowiedzi (3)

Opis

Co to jest cukier kokosowy?

Bio Cukier Kokosowy to pyszna i zdrowa alternatywa dla cukru.

Cukier kokosowy jest wytwarzany przez gotowanie soku z kwiatu kokosa, aż powstanie karmel, który jest następnie suszony na powietrzu i zamieniany w cukier. Cukier jest następnie filtrowany przez siatkę, aby uzyskać drobny granulat. Dzięki bogatemu karmelowemu smakowi idealnie nadaje się do stosowania jako składnik deserów lub do słodzenia gorących napojów, wypieków i nie tylko.

Produkt wegański, bio, bezglutenowy, bez laktozy.

Jakie korzyści ma cukier kokosowy?

  • Odpowiedni dla diabetyków (bez nadużywania jego spożycia).
  • Niski poziom glikemiczny, który kontroluje poziom cukru we krwi.
  • Udział fosforu i wapnia.
  • Wkład potasu.
  • Utrzymuje układ nerwowy w stanie spokoju.
  • Wspomaga przepływ krwi.

Jaka jest różnica między cukrem kokosowym a cukrem białym?

Główną cechą cukru kokosowego jest to, że ma niski indeks glikemiczny (IG). Indeks glikemiczny mierzy szybkość, z jaką węglowodany są przekształcane w glukozę we krwi. W ten sposób żywność o niskim indeksie glikemicznym spowoduje niewielki wzrost, a żywność o wysokim indeksie glikemicznym spowoduje bardzo wysoki skok cukru we krwi.

Inną właściwością cukru kokosowego jest jego wartość odżywcza, znacznie wyższa niż w przypadku cukru białego. Cukier kokosowy jest bogaty w potas, magnez, cynk i żelazo i jest naturalnym źródłem witamin B1, B2, B3, B6 i C.

Zawiera również 16 z 20 niezbędnych aminokwasów. Ten, który ma najwyższą ilość, to glutamina. Aminokwas ten pozwala nam utrzymać równowagę kwasowo-zasadową w naszym organizmie i pomaga nam kontrolować impulsy do jedzenia słodkich pokarmów.

Jak stosować cukier kokosowy?

Zastosowania cukru kokosowego w codziennej żywności są różnorodne, może być stosowany jako tradycyjny cukier do słodzenia kawy, mleka, jogurtu,... oraz jako składnik przepisów cukierniczych, takich jak ciasteczka, ciasta, ciasta, ciastka.

Warunki przechowywania

Spożywać najlepiej przed i partią: patrz tył pojemnika. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Składniki

cukier kokosowy *

* Składnik z upraw ekologicznych.

Certyfikat

ES-ECO-019-CT Rolnictwo spoza UE

SKU: LP-0143186
B52KPMA2IBZ

Tabela żywieniowa

  • Dla 100 g
  • Wartość energetyczna
    382 kcal
  • Tłuszcze / Lipidy
    0 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe
    0 g
  • Węglowodany / Kwasy tłuszczowe
    93 g
  • Cukry
    93 g
  • Błonnik pokarmowy
    0 g
  • Białka
    2 g
  • Sód
    40 mg

Szczegóły

  1. Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.

Pytania i odpowiedzi

3 pytania

Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.