Ekologiczny cukier kokosowy
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Świetna alternatywa dla cukru i bardzo smaczna w powszechnym użyciu oraz w ciastach.
Ótima alternativa ao açúcar e muito saboroso em uso corrente e em bolos.
Tłumaczone z naturitas.pt
Zobacz oryginał -
Bardzo dobry, idealny do mniej kalorycznych deserów.
Muito bom, perfeito para as sobremesas menos calóricas.
Tłumaczone z naturitas.pt
Zobacz oryginał -
Podstawowy w naszej spiżarni, ma bardzo bogaty smak i zastępujemy go tradycyjnym cukrem, ma wiele lepszych właściwości
Un básico en nuestra despensa, tiene un sabor muy rico y lo sustituimos por el azúcar tradicional, tiene muchísimas mejores propiedades
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
bardzo dobry produkt z praktycznym opakowaniem
très bon produit avec packaging pratique
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał
Ekologiczny cukier kokosowy opinii
Based in 5 reviews
-
5 stars4
-
4 stars1
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Co to jest cukier kokosowy?
Ekologiczny cukier kokosowy to smaczna i zdrowa alternatywa dla cukru.
Cukier kokosowy jest wytwarzany przez gotowanie soku z kwiatu kokosa, aż stanie się karmelem, który jest następnie suszony na powietrzu i zamieniany w cukier. Cukier jest następnie filtrowany przez siatkę w celu wytworzenia drobnego granulatu. Dzięki bogatemu karmelowemu smakowi idealnie nadaje się jako składnik deserów lub do słodzenia gorących napojów, wypieków i nie tylko.
Jakie są zalety cukru kokosowego?
- Odpowiedni dla diabetyków (bez nadużywania jego spożycia)
- Niski poziom glikemii, który kontroluje poziom cukru we krwi
- Wspomaga wzrost kości dzięki zawartości fosforu i wapnia
- Wspomaga wzrost mięśni dzięki zawartemu w nim potasowi
- Utrzymuje układ nerwowy w spokojnym stanie
- Wspomaga przepływ krwi
Jaka jest różnica między cukrem kokosowym a cukrem białym?
Główną cechą cukru kokosowego jest to, że ma niski indeks glikemiczny (IG). Indeks glikemiczny mierzy szybkość, z jaką węglowodany są przekształcane we krwi w glukozę. Tak więc żywność o niskim indeksie glikemicznym spowoduje niewielki wzrost, a żywność o wysokim indeksie glikemicznym spowoduje bardzo wysoki wzrost poziomu cukru we krwi.
Inną właściwością cukru kokosowego jest jego zawartość składników odżywczych, znacznie wyższa niż cukru białego. Cukier kokosowy jest bogaty w potas, magnez, cynk i żelazo oraz jest naturalnym źródłem witamin B1, B2, B3, B6 i C.
Zawiera również 16 z 20 niezbędnych aminokwasów. Ten, który znajduje się w największej ilości, to glutamina. Aminokwas ten pozwala nam na utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej w naszym organizmie oraz pomaga nam kontrolować impuls do spożywania słodkich pokarmów.
Jak używać cukru kokosowego?
Zastosowania cukru kokosowego w codziennej diecie są różnorodne, może być stosowany jako tradycyjny cukier do słodzenia kawy, mleka, jogurtu, ... oraz jako składnik przepisów cukierniczych, takich jak Ciasteczka , Ciasta , kremy, ciasta.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości orzechów. Po użyciu dobrze zamknąć pojemnik.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
Składniki
Cukier kokosowy (Coco nucifera) pochodzący z upraw ekologicznych.
Certyfikat
ES-ECO-019-CT Rolnictwo spoza UE
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna390 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy1 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe97 g
-
Cukry96 g
-
Błonnik pokarmowy0.8 g
-
Białka17 g
-
Sól0.3 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.