Naturitas Essentials
Ekologiczny cukier kokosowy
13,76 zł Msrp Price 20,07 zł
Już wkrótce w ofercie
Potrzebuejsz pomocy?
TYLKO W APLIKACJI! -5% zniżki na pierwsze zamówienie. Kupon: APPLOVERS
Ten produkt nie jest już dostępny

Ekologiczny cukier kokosowy

300 g
-31%
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Co to jest cukier kokosowy? Ekologiczny cukier kokosowy to smaczna i zdrowa alternatywa dla cukru. Cukier kokosowy jest wytwarzany przez gotowanie soku z kwiatu kokosa, aż stanie się karmelem, który jest następnie suszony na powietrzu i zamieniany w cukier. Cukier jest następnie filtrowany przez siatkę w celu wytworzenia drobnego granulatu. Dzięki bogatemu karmelowemu smakowi idealnie nadaje się jako składnik deserów lub do słodzenia gorących napojów, wypieków i nie tylko. Jakie są zalety cukru kokosowego? Odpowiedni dla diabetyków (bez nadużywania jego spożycia) Niski poziom glikemii, który kontroluje poziom cukru we krwi Wspomaga wzrost kości dzięki zawartości fosforu i wapnia Wspomaga wzrost mięśni dzięki zawartemu w nim potasowi Utrzymuje układ nerwowy w spokojnym stanie Wspomaga przepływ krwi Jaka jest różnica między cukrem kokosowym a cukrem białym? Główną cechą cukru kokosowego jest to, że ma niski indeks glikemiczny (IG). Indeks glikemiczny mierzy szybkość, z jaką węglowodany są przekształcane we krwi w glukozę. Tak więc żywność o niskim indeksie glikemicznym spowoduje niewielki wzrost, a żywność o wysokim indeksie glikemicznym spowoduje bardzo wysoki wzrost poziomu cukru we krwi. Inną właściwością cukru kokosowego jest jego zawartość składników odżywczych, znacznie wyższa niż cukru białego. Cukier kokosowy jest bogaty w potas, magnez, cynk i żelazo oraz jest naturalnym źródłem witamin B1, B2, B3, B6 i C. Zawiera również 16 z 20 niezbędnych aminokwasów. Ten, który znajduje się w największej ilości, to glutamina. Aminokwas ten pozwala nam na utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej w naszym organizmie oraz pomaga nam kontrolować impuls do spożywania słodkich pokarmów. Jak używać cukru kokosowego? Zastosowania cukru kokosowego w codziennej diecie są różnorodne, może być stosowany jako tradycyjny cukier do słodzenia kawy, mleka, jogurtu, ... oraz jako składnik przepisów cukierniczych, takich jak Ciasteczka , Ciasta , kremy, ciasta.
Zobacz opis
13,76 zł Msrp Price 20,07 zł
Ten produkt nie jest już dostępny
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY

Wartości produktów

  • Vegan
    Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
  • Bezglutenowy
    Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
  • BIO-ECO
    Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
  1. Opublikowano 13.04.2021

    Świetna alternatywa dla cukru i bardzo smaczna w powszechnym użyciu oraz w ciastach.

    Ótima alternativa ao açúcar e muito saboroso em uso corrente e em bolos.

    Tłumaczone z naturitas.pt

    Zobacz oryginał
  2. Opublikowano 10.05.2021

    Bardzo dobry, idealny do mniej kalorycznych deserów.

    Muito bom, perfeito para as sobremesas menos calóricas.

    Tłumaczone z naturitas.pt

    Zobacz oryginał
  3. Opublikowano 29.03.2021

    Podstawowy w naszej spiżarni, ma bardzo bogaty smak i zastępujemy go tradycyjnym cukrem, ma wiele lepszych właściwości

    Un básico en nuestra despensa, tiene un sabor muy rico y lo sustituimos por el azúcar tradicional, tiene muchísimas mejores propiedades

    Tłumaczone z naturitas.es

    Zobacz oryginał
  4. Opublikowano 24.01.2021

    bardzo dobry produkt z praktycznym opakowaniem

    très bon produit avec packaging pratique

    Tłumaczone z naturitas.fr

    Zobacz oryginał
  5. Opublikowano 29.11.2020

    Zdrowa alternatywa dla cukru

    Alternativa sana al azucar

    Tłumaczone z naturitas.es

    Zobacz oryginał

Ekologiczny cukier kokosowy opinii

Based in 5 reviews

  1. 5 stars
    4
  2. 4 stars
    1
  3. 3 stars
    0
  4. 2 stars
    0
  5. 1 star
    0

Opis

reviews (5)

Pytania i odpowiedzi (0)

Opis

Co to jest cukier kokosowy?

Ekologiczny cukier kokosowy to smaczna i zdrowa alternatywa dla cukru.

Cukier kokosowy jest wytwarzany przez gotowanie soku z kwiatu kokosa, aż stanie się karmelem, który jest następnie suszony na powietrzu i zamieniany w cukier. Cukier jest następnie filtrowany przez siatkę w celu wytworzenia drobnego granulatu. Dzięki bogatemu karmelowemu smakowi idealnie nadaje się jako składnik deserów lub do słodzenia gorących napojów, wypieków i nie tylko.

Jakie są zalety cukru kokosowego?

  • Odpowiedni dla diabetyków (bez nadużywania jego spożycia)
  • Niski poziom glikemii, który kontroluje poziom cukru we krwi
  • Wspomaga wzrost kości dzięki zawartości fosforu i wapnia
  • Wspomaga wzrost mięśni dzięki zawartemu w nim potasowi
  • Utrzymuje układ nerwowy w spokojnym stanie
  • Wspomaga przepływ krwi

Jaka jest różnica między cukrem kokosowym a cukrem białym?

Główną cechą cukru kokosowego jest to, że ma niski indeks glikemiczny (IG). Indeks glikemiczny mierzy szybkość, z jaką węglowodany są przekształcane we krwi w glukozę. Tak więc żywność o niskim indeksie glikemicznym spowoduje niewielki wzrost, a żywność o wysokim indeksie glikemicznym spowoduje bardzo wysoki wzrost poziomu cukru we krwi.

Inną właściwością cukru kokosowego jest jego zawartość składników odżywczych, znacznie wyższa niż cukru białego. Cukier kokosowy jest bogaty w potas, magnez, cynk i żelazo oraz jest naturalnym źródłem witamin B1, B2, B3, B6 i C.

Zawiera również 16 z 20 niezbędnych aminokwasów. Ten, który znajduje się w największej ilości, to glutamina. Aminokwas ten pozwala nam na utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej w naszym organizmie oraz pomaga nam kontrolować impuls do spożywania słodkich pokarmów.

Jak używać cukru kokosowego?

Zastosowania cukru kokosowego w codziennej diecie są różnorodne, może być stosowany jako tradycyjny cukier do słodzenia kawy, mleka, jogurtu, ... oraz jako składnik przepisów cukierniczych, takich jak Ciasteczka , Ciasta , kremy, ciasta.

Środki ostrożności

Może zawierać śladowe ilości orzechów. Po użyciu dobrze zamknąć pojemnik.

Warunki przechowywania

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu

Składniki

Cukier kokosowy (Coco nucifera) pochodzący z upraw ekologicznych.

Certyfikat

ES-ECO-019-CT Rolnictwo spoza UE

SKU: LP-0152771
B52K3FGL6GF

Tabela żywieniowa

  • Dla 100 g
  • Wartość energetyczna
    390 kcal
  • Tłuszcze / Lipidy
    1 g
  • Węglowodany / Kwasy tłuszczowe
    97 g
  • Cukry
    96 g
  • Błonnik pokarmowy
    0.8 g
  • Białka
    17 g
  • Sól
    0.3 g

Szczegóły

  1. Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.