Gaborcao (kiełki pszenicy i chude kakao)
Opis
Śniadanie z kiełkami pszenicy i chudym kakao. Bogate w białko i witaminy
Wskazanie
Gaborcao harmonijnie łączy smak kakao z wartością odżywczą kiełków pszenicy. Gaborcao z niejełczącym cukrem dostarcza energii, protein, witamin i minerałów naturalnego pochodzenia. Gaborcao jest wytwarzane przez mnichów od 1950 roku. Jest to połączenie Germalyne i odtłuszczonego proszku kakaowego.
Sposób przyjmowania
Zaleca się wlać do miski 2 łyżki (25 g), dodać 250 ml gorącego mleka i zamieszać.
Składniki
Brązowy cukier (nierafinowany), kiełki pszenicy (22%), kakao (20%, w tym 13% silnie odtłuszczone), odtłuszczone mleko w proszku (0% tłuszczu), naturalny aromat waniliowy.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna384 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy4.8 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe2.5 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe61 g
-
Cukry57 g
-
Błonnik pokarmowy10 g
-
Białka19 g
-
Sól0.2 g
-
Fosfor560 mg
-
Potas960 mg
-
Wapń256 mg
-
Magnezz195 mg
-
Żelazo12.9 mg
-
Witamina B1 / Tiamina0.48 mg
-
Witamina B2 / Riboflavina0.47 mg
-
Witamina B6 / Pirydoksyna0.94 mg
-
Witamina B9 / Kwas foliowy93 μg
-
Witamina B12 / Kobalamin0.6 μg
-
Cynk5.2 mg
-
Miedź1 mg
-
Magnez4.4 mg
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.