Opis
Monofloralny miód Manuka, o niskim stężeniu, certyfikowany pod względem zawartości naturalnego metyloglioksalu (minimum 100 mg / kg), naturalnego związku obecnego w miodzie Manuka, naukowo udowodnionego.
W 100% naturalny , niefiltrowany i niepasteryzowany.
Nie zawiera śladowych ilości glutenu, skorupiaków, jaj, ryb, orzechów, soi, mleka, orzechów włoskich, musztardy, sezamu, selera, mięczaków, łubinów, pszenicy, jęczmienia, żyta, owsa
Wskazanie
Manuka Nowa Zelandia produkuje unikalny nowozelandzki miód monofloralny najwyższej jakości i szeroko przebadany naukowo, uznany przez lata ze względu na niezwykłą naturalną aktywność biologiczną i wyjątkowe właściwości ze względu na obecność naturalnego metyloglioksalu (MGO) ) . Im wyższe wartości MGO w miodzie Manuka , tym więcej substancji bioaktywnych jest w nim obecnych.
Doświadczenie Manuka w Nowej Zelandii podczas procesu wytwarzania produktów gwarantuje najlepszą możliwą jakość i integralność produktu końcowego. Od pszczelarstwa po produkcję, zachowana jest integralność i czystość naturalnych składników , przy zastosowaniu testów naukowych w celu zagwarantowania jakości wszystkich naszych produktów.
Nasze akredytowane laboratorium ISO i magazynowanie RMP (przetwarzanie produktu pszczelego) zapewniają bezpieczny łańcuch dostaw od pszczelarza do gotowego produktu, a stamtąd do konsumenta końcowego. Przeprowadzamy testy autentyczności i jakości miodu, zarówno w jego surowcu, jak i fazie gotowego produktu, gwarantując jego najwyższą jakość, całkowitą czystość i maksymalne bezpieczeństwo.
Wszystkie partie miodu przed wysyłką przechodzą rygorystyczne testy laboratoryjne. W razie potrzeby dodatkowe próbki są wysyłane do zewnętrznych laboratoriów certyfikowanych przez IANZ (International Accreditation New Zealand) w celu analizy przez tę niezależną nowozelandzką jednostkę akredytującą. Miód Manuka musi spełniać specyfikacje Ministerstwa Przemysłu Podstawowego (MPI) określone w dokumencie przewodnim „Tymczasowy przewodnik dotyczący etykietowania miodu Manuka” z dnia 31 lipca 2014 r.
Specyfikacje dotyczące miodu Manuka obejmują następujące parametry: kolor, przewodnictwo, smak, aromat, obecność pyłku typu Manuka oraz obecność MGO i DHA .
Najbardziej rygorystyczne testy jakości
Nasz miód Monofloral Manuka przechodzi surowe testy w celu zapewnienia, że produkt jest autentyczny, czysty i bezpieczny. Przestrzeganie i przestrzeganie nowych definicji MPI (nowozelandzkiego Ministerstwa Przemysłu Podstawowego) dla nowozelandzkiego miodu Manuka , przyjętych w grudniu 2017 r.
Ta definicja określa zestaw pięciu markerów naukowych, które identyfikują pochodzenie i jakość nowozelandzkiego miodu Manuka . Te markery muszą zostać spełnione, aby wyznaczyć miód jako nowozelandzki miód Manuka . Tylko miód spełniający te nowe standardy będzie certyfikowany na eksport jako autentyczny miód Manuka z Nowej Zelandii .
Środki ostrożności
Nie nadaje się dla niemowląt poniżej 12 miesięcy.
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze poniżej 25 ° C, w chłodnym, suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła.
Składniki
100% autentyczny nowozelandzki MGO 100+ Monofloral Miód Manuka.
SKU: LP-0140403
BC4XD4AFPAC
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.