Lawendowy miód
Opis
Miód lawendowy z Niemiec o intensywnym aromacie i trwałym smaku przywołuje aromatyczny krajobraz.
Wskazanie
Miód ma wiele właściwości leczniczych, może być stosowany zewnętrznie dzięki właściwościom przeciwdrobnoustrojowym i antyseptycznym, pomaga leczyć i zapobiegać infekcjom w ranach i oparzeniach powierzchownych, dzięki właściwościom ściągającym i łagodzącym stosowany jest również w kosmetykach: kremach, Maseczki oczyszczające do twarzy, toniki itp. Jest również dobrym naturalnym konserwantem i sprzymierzeńcem przeciw starzeniu się, ponieważ zawiera przeciwutleniacze, które zwalczają pojawianie się wolnych rodników, bogaty w witaminy, minerały i aminokwasy, miód jest również silnym środkiem przeciwdrobnoustrojowym środek na przeziębienie: zawsze dobrym lekarstwem jest miseczka mleka lub gorący napar z łyżką miodu, wśród nielicznych zawartych w nim minerałów najczęstsze to: wapń, miedź, żelazo, magnez, mangan, cynk, fosfor i potas, prawie połowa istniejących aminokwasów, kwasy organiczne (m.in. octowy i cytrynowy) oraz witamina d są również obecne w zbożach Kompleks z grupy B oraz witaminy C, D i E.
Sposób przyjmowania
Polecane do posmarowania tostem lub chlebem, idealne na śniadanie lub przekąskę.
Środki ostrożności
Spożyć w ciągu 20 miesięcy od daty pakowania.
Składniki
Miód, lawenda.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna302 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.1 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.06 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe75.1 g
-
Cukry75.1 g
-
Białka0.4 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.