Tierra Madre Oxfam Intermón
Organiczny cukier kokosowy
14,55 zł Msrp Price 15,23 zł
Już wkrótce w ofercie
Potrzebuejsz pomocy?
TYLKO W APLIKACJI! -5% zniżki na pierwsze zamówienie. Kupon: APPLOVERS
Ten produkt nie jest już dostępny

Organiczny cukier kokosowy

250 g
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Organiczny cukier kokosowy firmy Tierra Madre to nierafinowany cukier organiczny o niskim indeksie glikemicznym. Bez smaku kokosowego.
Zobacz opis
14,55 zł Msrp Price 15,23 zł
Ten produkt nie jest już dostępny
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY

Wartości produktów

  • 100% naturalny
    Wykonane z naturalnych komponentów
  • Uczciwy handel
    Gwarantuje sprawiedliwe traktowanie producentów, z poszanowaniem ich praw człowieka i środowiska naturalnego
  • BIO-ECO
    Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
  1. Opublikowano 27.11.2020

    Nie używam już białego cukru, ten cukier jest zdrowszy, używam go między innymi do pieczenia.

    Ya no utilizo azúcar blanca , este azúcar es más saludable, la uso entre otras cosas para repostería.

    Tłumaczone z naturitas.es

    Zobacz oryginał
  2. Opublikowano 24.11.2020

    Smaczne i doskonałe pod względem organoleptycznym.

    Sabrosa y organolepticamente perfecta.

    Tłumaczone z naturitas.es

    Zobacz oryginał

Organiczny cukier kokosowy opinii

Based in 2 reviews

  1. 5 stars
    2
  2. 4 stars
    0
  3. 3 stars
    0
  4. 2 stars
    0
  5. 1 star
    0

Opis

reviews (2)

Pytania i odpowiedzi (0)

Opis

Organiczny cukier kokosowy firmy Tierra Madre to nierafinowany cukier organiczny o niskim indeksie glikemicznym. Bez smaku kokosowego.

Wskazanie

Cukier kokosowy jest używany od pokoleń jako tradycyjny słodzik w tropikalnych obszarach Azji. Jej wyśmienity aromat i smak karmelowy doskonale komponuje się z wszelkiego rodzaju deserami, słodyczami czy napojami. Jest to czysty produkt pozyskiwany bezpośrednio z ekstrakcji soku z kwiatu palmy kokosowej. Ta tradycyjna procedura pozwala na zachowanie części składników odżywczych kwiatu i uzyskuje się słodzik o konsystencji podobnej do brązowego cukru. Cukier kokosowy zawiera minerały, takie jak żelazo, cynk, wapń, magnez i potas.

Niski indeks glikemiczny. Indeks glikemiczny służy do pomiaru, jak szybko pokarm powoduje wzrost poziomu cukru we krwi. Niski indeks glikemiczny to taki, który wynosi poniżej 55. Zatem indeks glikemiczny cukru kokosowego wynosi 35. Jednak, jak wszystkie cukry, należy go przyjmować z umiarem i wyjątkowo.

Cukier kokosowy uprawiany i wytwarzany przez rodziny chłopskie ze spółdzielni Karya Mannungal Sejahtera w dystrykcie Purworejo, w centrum indonezyjskiej wyspy Jawa.

Sposób przyjmowania

Zalecane jest jedzenie do smaku.

Środki ostrożności

Spożywać w ramach zrównoważonej diety, nie nadużywać. Produkt niezalecany dla diabetyków.

Warunki przechowywania

Przechowywać w świeżym i suchym miejscu.

Składniki

Na 100g:

Cukier (100%).

SKU: LP-0106652
BFFSDSAJ33D

Tabela żywieniowa

  • Dla 100 g
  • Wartość energetyczna
    385 kcal
  • Tłuszcze / Lipidy
    0.1 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe
    0 g
  • Węglowodany / Kwasy tłuszczowe
    94.2 g
  • Cukry
    91.4 g
  • Błonnik pokarmowy
    0.01 g
  • Białka
    1.1 g
  • Sól
    0.39 g

Szczegóły

  1. Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.