Cukier rapadura
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Uczciwy handel Gwarantuje sprawiedliwe traktowanie producentów, z poszanowaniem ich praw człowieka i środowiska naturalnego
-
Wegetariański Nie zawiera zwierząt, ale może zawierać produkty zwierzęce, takie jak mleko, jaja lub miód
-
Ręcznie robione Stworzony własnoręcznie.
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
to rapadura, czyli dobry cukier z błonnikiem i witaminami
c'est du rapadura donc du bon sucre avec fibre et vitamine
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał
Cukier rapadura opinii
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Ekologiczny cukier trzcinowy z upraw ekologicznych. Rapadura to nazwa używana w Brazylii do oznaczania cukru tradycyjnie wytwarzanego przez odparowanie soku z trzciny cukrowej.
Wskazanie
Rapadura nie przechodzi żadnego rodzaju rafinacji, wirowania ani żadnej innej procedury chemicznej. Zachowuje wszystkie składniki odżywcze cukru trzcinowego. Zapewnia pyszny smak. Dostarcza znaczne ilości witaminy A, niektórych z grupy B, C, D i E. Pod względem minerałów wyróżniają się między innymi wapń, żelazo, potas, fosfor, magnez, miedź, cynk i mangan.
Sposób przyjmowania
Zaleca się dosładzanie czegokolwiek chcesz.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Składniki
Cukier trzcinowy pełny *
(*) Z rolnictwa ekologicznego.
Certyfikat
DM
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna351 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy11 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe2.6 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe54 g
-
Cukry52 g
-
Błonnik pokarmowy9 g
-
Białka4.5 g
-
Sól0.06 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.