Lekka tostka orkiszowa
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
-
W mojej diecie z problemami trawiennymi nigdy go nie brakuje
En mi dieta con dificultades para digerir nunca falta
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Lekka tostka orkiszowa opinii
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Lekkie tosty Santiveri Bio mogą zastąpić chleb i tortille w posiłkach, przekąskach i kanapkach.
Wskazanie
Idealny do towarzyszenia śniadaniu, lunchowi lub kolacji. Można je spożywać samodzielnie lub ze słodyczami (dżemy, miód) lub słonymi (pasztety, margaryny, masło) itp. Orkisz to odmiana pszenicy uprawiana od około 7 000 lat i uważana za źródło wszystkich obecnych odmian pszenicy. Orkisz jest znany na niektórych obszarach jako zielona pszenica, a na innych jako pszenica dzika, ze względu na bardziej rustykalny wygląd i intensywniejszy smak. Orkisz jest dziś mało znany, ponieważ prawie zniknął z powodu niskiej wydajności. Dziś jego boom jest nie do powstrzymania ze względu na swoje właściwości odżywcze. Orkisz to odmiana pszenicy idealna do uprawy organicznej, ponieważ z jednej strony ma doskonałą odporność na szkodniki i różne pasożyty, z drugiej strony dość dobrze wspiera niekorzystny klimat i niekorzystny teren (dobrze wspiera zimno i brak wody) ). Podobnie jak pszenica, zawiera gluten, dlatego jest przeciwwskazany u osób z nietolerancją glutenu (celiakią).
W porównaniu z pszenicą zwyczajną, orkisz ma wyższy poziom białek, minerałów, witamin i pierwiastków śladowych. Oprócz dobrego poziomu białka zawiera również osiem niezbędnych aminokwasów. Jest to bardzo interesujące dla tych wegetarian. Dobry udział magnezu, żelaza, fosforu, witaminy E, witaminy B i beta-karotenu sprawia, że jest bardzo pożywny. Dla całej rodziny. Mogą zastępować chleb i omlety w posiłkach, przekąskach i kanapkach. Idealny do towarzyszenia śniadaniu, lunchowi lub kolacji. Można je spożywać samodzielnie lub ze słodkimi (dżemy, miód) lub słonymi (pasztety, margaryny, masło) itp. Jeśli produkt zmięknie, podgrzej go w kuchence mikrofalowej przez kilka sekund, aby przywrócić jego chrupką teksturę.
Składniki
Dla 100 g:
Pełnoziarnista dekstrynowana mąka orkiszowa (88,9%), skrobia kukurydziana, sól morska.
Certyfikat
ES-ECO-016-CL
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna363 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy3.1 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe1.7 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe72.3 g
-
Cukry0.3 g
-
Błonnik pokarmowy4.4 g
-
Białka11.4 g
-
Sód0.4 g
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.2 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe1.2 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.