Ciasto z pszenicy orkiszowej na bazie pizzy
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
Kocham to! W każdy piątkowy wieczór jadamy domową pizzę z tym ciastem. Można zauważyć różnicę w porównaniu z tradycyjnymi ciastami, ale i tak jest dobrze. Dodałam bazę pomidorową, odrobinę wegańskiego serka flex&kale, warzywa i wyszło rewelacyjnie. Jedyna wada, jaką bym miała to to, że się sklejają i czasem ciężko je rozdzielić, łamią się. W dodatku cena w krótkim czasie wzrosła... ale i tak to one najlepiej sprawdzają się w relacji jakość-cena.
Me encanta! Cada viernes por la noche comemos una pizza casera con esta masa. Se nota la diferencia con las masas tradicionales pero está buena igual. Le pongo base de tomate y un poco de queso vegano flex&kale, verduritas y sale buenísima. La única pega que le pondría es que se pegan entre ellas y a veces cuesta separarlas, se rompen. Además, ha subido el precio en poco tiempo... pero siguen siendo las que mejor salen a nivel de calidad-precio.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Używamy go do pizzy, bardzo go lubimy, jedyną wadą jest to, że bardzo łatwo się łamią
Lo usamos para hacer pizzas, nos gusta mucho, la única pega és que se rompen muy fácilmente
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Choć nie jest to zbyt obszerne dzieło, jest bardzo dobre. Pieczemy 15 minut w piekarniku nastawionym na 220 stopni.
Aunque realmente no es integral queda muy buena. La horneo 15 min a 220 en horno de sobremesa.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Bardzo dobry smak i całkiem w porządku.
muito bom sabor, e bastante fino
Tłumaczone z naturitas.pt
Zobacz oryginał
Ciasto z pszenicy orkiszowej na bazie pizzy opinii
Based in 46 reviews
-
5 stars41
-
4 stars5
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
3 Podstawy pieczonej pizzy z drobnego ciasta, wykonane z mieszanki pszenicy pełnoziarnistej i białej mąki orkiszowej. Idealny do przygotowania go na patelni i w piekarniku, należy tylko poczekać, aż składniki będą gorące.
Sposób przyjmowania
Umieść podstawę pizzy na patelni, umieść składniki na wierzchu do smaku, przykryj i podgrzewaj przez 5 minut na średnim ogniu. Pizza będzie gotowa do spożycia, gdy składniki będą gorące, jeśli ser zostanie użyty, gdy się rozpuści.
Składniki
Mąka orkiszowa (52%), Mąka orkiszowa (9%), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia (5%), woda, drożdże, naturalny aromat, sól.
Certyfikat
IT BIO 009Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna276 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy6.2 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.9 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe45 g
-
Cukry1.2 g
-
Błonnik pokarmowy3.9 g
-
Białka8.1 g
-
Sól1.8 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
3 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.