Pan Alemán
Organiczny Chleb Orkiszowy Pełnoziarnisty
14,17 zł Msrp Price 15,45 zł
Już wkrótce w ofercie
Potrzebuejsz pomocy?
TYLKO W APLIKACJI! -5% zniżki na pierwsze zamówienie. Kupon: APPLOVERS
Ten produkt nie jest już dostępny

Organiczny Chleb Orkiszowy Pełnoziarnisty

400 g
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Najzdrowszy chleb z pełnoziarnistą mąką, która pomaga nam wzbogacić dietę w błonnik. Co się pisze? Orkisz to odmiana pszenicy uprawiana od 7000 lat, to czysta mąka, z której Egipcjanie wynaleźli chleb; uważane za pochodzenie wszystkich dzisiejszych odmian ziarna pszenicy. Zarówno w starożytnym Egipcie, jak iw Chinach był już używany jako dodatek do żywności do produkcji piwa. Odmiana mało znana i wykorzystywana ze względu na niski plon, orkisz była na skraju zaniku. Dziś jego rozkwit jest nie do zatrzymania dzięki odkryciu jego doskonałych właściwości odżywczych. Oprócz chleba i piwa z orkiszu wyrabia się ciastka, płatki i kaszę manną, np. Kuskus. Dlaczego orkisz jest tak zdrowy? W porównaniu z ziarnem pszenicy zwyczajnej orkisz ma wyższy poziom białka, minerałów, witamin i pierwiastków śladowych. Zawiera również osiem niezbędnych aminokwasów, co jest bardzo interesujące dla wegetarian. Dzięki zawartości magnezu, żelaza, fosforu, witaminy E, witaminy B i beta-karotenu jest wyjątkowo odżywcza. Ponadto orkisz dostarcza nam dużo błonnika, dzięki czemu doskonale sprawdza się w walce z zaparciami, otyłością i innymi problemami wynikającymi z braku błonnika w diecie. Jest również bardzo bogaty w kwas krzemowy, jeden z najpotrzebniejszych składników odżywczych naszego organizmu, który pomaga w tworzeniu różnych tkanek i narządów.
Zobacz opis
14,17 zł Msrp Price 15,45 zł
Ten produkt nie jest już dostępny
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY

Wartości produktów

  • BIO-ECO
    Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO

Opis

Pytania i odpowiedzi (0)

Opis

Najzdrowszy chleb z pełnoziarnistą mąką, która pomaga nam wzbogacić dietę w błonnik.

Co się pisze?

Orkisz to odmiana pszenicy uprawiana od 7000 lat, to czysta mąka, z której Egipcjanie wynaleźli chleb; uważane za pochodzenie wszystkich dzisiejszych odmian ziarna pszenicy. Zarówno w starożytnym Egipcie, jak iw Chinach był już używany jako dodatek do żywności do produkcji piwa. Odmiana mało znana i wykorzystywana ze względu na niski plon, orkisz była na skraju zaniku. Dziś jego rozkwit jest nie do zatrzymania dzięki odkryciu jego doskonałych właściwości odżywczych. Oprócz chleba i piwa z orkiszu wyrabia się ciastka, płatki i kaszę manną, np. Kuskus.

Dlaczego orkisz jest tak zdrowy?

W porównaniu z ziarnem pszenicy zwyczajnej orkisz ma wyższy poziom białka, minerałów, witamin i pierwiastków śladowych. Zawiera również osiem niezbędnych aminokwasów, co jest bardzo interesujące dla wegetarian. Dzięki zawartości magnezu, żelaza, fosforu, witaminy E, witaminy B i beta-karotenu jest wyjątkowo odżywcza. Ponadto orkisz dostarcza nam dużo błonnika, dzięki czemu doskonale sprawdza się w walce z zaparciami, otyłością i innymi problemami wynikającymi z braku błonnika w diecie. Jest również bardzo bogaty w kwas krzemowy, jeden z najpotrzebniejszych składników odżywczych naszego organizmu, który pomaga w tworzeniu różnych tkanek i narządów.

Składniki

Ekologiczna mąka orkiszowa pełnoziarnista, woda, zakwas pszenny, cukier, sól, gluten, ocet, olej słonecznikowy, drożdże i kwas sorbowy (konserwanty).

Certyfikat

ES-ECO-19-CT

SKU: LP-0148097
BWQB7OMW0XB

Tabela żywieniowa

  • Dla 100 g
  • Wartość energetyczna
    270 kcal
  • Tłuszcze / Lipidy
    5.3 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe
    0.93 g
  • Węglowodany / Kwasy tłuszczowe
    43 g
  • Cukry
    2.3 g
  • Błonnik pokarmowy
    3.7 g
  • Białka
    10.8 g
  • Sól
    0.58 g

Szczegóły

  1. Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.