Pigwa
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Jestem zachwycony, kupuję go już drugi raz
Je me régale c’est la deuxième fois que j’en achète
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał
Pigwa opinii
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Pigwa z Santiveri, pigwa jest owocem Cydonia oblonga, z którym wytwarza się tradycyjny dżem z pigwy, bardzo ceniony za przyjemny smak i konsystencję.
Wskazanie
Pigwa cukrowa jest uzyskiwana z przesianych zdrowych owoców, które miesza się z fruktozą i pektyną. Ogrzewa się go do 100–105 ° C, aby wytworzyć pektynę i ułatwić penetracji fruktozy wewnątrz owocu, a tym samym osiągnąć mniejszą stabilność. Po wytworzeniu mieszanki wlewa się do hermetycznie zamkniętych foremek, a następnie trafia do tuneli chłodzących, gdzie uzyskuje przyjemną konsystencję. Chociaż surowa pigwa zawiera 13,4% węglowodanów, galaretka z pigwy przekracza 50%, ponieważ jest wytwarzana przez dodanie cukrów, które w przypadku pigwy Dulce Santiveri są fruktozą, dlatego są lepiej tolerowane przez diabetyków. Jego zawartość białka i tłuszczu jest bardzo niska.
Środki ostrożności
W przypadku cukrzycy zaleca się, aby nie przekraczać dziennego spożycia 80 g fruktozy, co odpowiada 160 g galaretki z pigwy.
Składniki
Dla 100 g:
Fruktoza (49,5%), kwas cytrynowy, karageniny, pulpa z pigwy, mąka z szarańczyny.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna212 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy3.5 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe52.6 g
-
Cukry52.6 g
-
Błonnik pokarmowy0.04 g
-
Białka0.45 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.