Grillowane karczochy w oleju
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Grillowane karczochy w oleju to doskonałość tradycji kulinarnej.
Wskazanie
Realizacja tego typowego apulijskiego produktu rozpoczyna się we wrześniu, w tym miesiącu rozpoczyna się uprawa karczocha na rodzinnych farmach, a następnie jest kontynuowana z uważnym nawadnianiem i monitorowaniem, aż cenny „karczoch” zakwitnie na wiosnę. Bardzo krótki łańcuch dostaw: przetwarzanie wyłącznie ręcznie „surowego” produktu i pakowanie zaledwie 8 godzin po zbiorze, co pozwala rozkoszować się niepowtarzalnym smakiem świeżych karczochów, doprawianych według starożytnej receptury Apulii.
Sposób przyjmowania
Zaleca się spożywać jako aperitif, przystawkę lub jako dodatek do sałatek, pizzy, bruschetty, pierwszego lub drugiego dania na bazie mięsa lub ryb.
Środki ostrożności
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć najlepiej w ciągu 10 dni.
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła.
Składniki
Karczochy, Olej słonecznikowy, Oliwa z oliwek extra virgin, Sól, Czosnek, Ocet winny, Pietruszka, Bazylia, Papryka chili.
Certyfikat
IT-BIO-006
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna103 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy8.74 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.95 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe1.1 g
-
Cukry0.2 g
-
Błonnik pokarmowy6.2 g
-
Białka1.99 g
-
Sól1.67 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.