Bardzo drobno teksturowane ziarna soi (5-9 mm)
Opis
Soja teksturowana otrzymywana jest z ziaren soi w procesie mielenia, ekstrakcji oleju i ekstruzji (w celu uzyskania suchych i zwartych kawałków mąki).
Wskazanie
Jest to żywność, która zyskuje coraz więcej zwolenników, głównie dzięki dietom wegetariańskim. Jest korzystny ze względu na wysoką zawartość białka, błonnik oraz zawartość kwasów tłuszczowych Omega 3, 6 i 9
Sposób przyjmowania
Zaleca się spożywać bezpośrednio jako aperitif. Można go również nawadniać wodą lub bulionem (dla lepszego smaku). Aby go nawodnić, używa się dwa razy więcej wody. Po uwodnieniu nadmiar wody można odcedzić i jest gotowy do smażenia z warzywami i przyprawami lub innymi preparatami.
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej, chroniąc przed słońcem. Średni okres trwałości 12 miesięcy, o ile przestrzegane są warunki przechowywania.
Składniki
Bardzo drobno teksturowana soja * (100%).
(*) z upraw ekologicznych.
Certyfikat
ES-ECO-023-MATabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna348 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy7.3 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe1 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe15.4 g
-
Cukry10 g
-
Błonnik pokarmowy20.7 g
-
Białka44.6 g
-
Sól0.021 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.