Organiczny Sos Puttanesca
Opis
Ekologiczny sos Puttanesca to typowy sos pomidorowy z południowych Włoch, wystarczająco ostry, ale nie przesadzony, odpowiedni dla każdego podniebienia.
Wskazanie
Ten organiczny sos Puttanesca jest zgodny z oryginalną recepturą. Wykonane z czerwonych pomidorów o intensywnym kolorze i smaku, zbierane tuż po dojrzewaniu pod śródziemnomorskim słońcem.
Sposób przyjmowania
Polecany do makaronów długich, jako składnik lasagne, parmigiany z bakłażana, klopsików, kurczaka lub mięsa, drobiu lub ryb.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości pestek oliwek.
Składniki
Ekologiczne pomidory, ekologiczne czarne oliwki, ekologiczna oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, ekologiczne kapary, anchois, ekologiczny czosnek, ekologiczna pietruszka, sól, ekologiczne papryczki chili.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna61 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy4.3 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.7 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe3 g
-
Cukry3 g
-
Błonnik pokarmowy1.6 g
-
Białka1.6 g
-
Sól0.23 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.