Bezglutenowy sos sojowy Tamari
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
Bez dodatku cukru Do produktu nie dodano żadnego cukru o właściwościach słodzących.
-
Niski poziom tłuszczu Nie zawiera więcej niż 3 g tłuszczu na 100 g w przypadku produktu stałego lub 1,5 g tłuszczu na 100 ml w przypadku produktu płynnego.
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Pojemnik ze szkła Pojemnik ze szkła
-
Świetne jedzenie, którego nie można przegapić
Gran alimento que no puede faltar
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Bezglutenowy sos sojowy Tamari opinii
Based in 72 reviews
-
5 stars59
-
4 stars13
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Co to jest sos sojowy Tamari?
Naturitas Bio bezglutenowy sos sojowy Tamari to sos wyprodukowany z pasteryzowanej soi z ekologicznych upraw. Sos ten, w przeciwieństwie do sosu shoyu, nie zawiera pszenicy (ani glutenu), a jego smak jest znacznie bardziej intensywny.
Pysznym sposobem na rozrzedzenie tamari w celu złagodzenia jego smaku jest dodanie odrobiny soku z limonki.
Wegański, bio, bezglutenowy, bez laktozy, bez dodatku cukru, niskotłuszczowy.
Jak stosować sos sojowy Tamari?
Jest to idealny sos do gotowania z warzywami, warzywami, mięsem, rybami, zupami i gulaszami, jako dodatek do innych sosów lub jako dodatek do sałatek.
Jako propozycję polecamy przepis na zupę miso z bimi i tofu z sosem sojowym tamari odpowiednią dla wegan i bezglutenową.
Jakie są zalety sosu sojowego Tamari?
- To jest białko
- Węglowodany i tłuszcze: wszystkie warzywa, w tym soja, mają wysoki poziom węglowodanów, a także niską zawartość tłuszczu, co jest idealne dla uzyskania energii i dbania o zdrowie, a także nie zawiera cholesterolu.
- Witaminy i minerały: soja ma wiele witamin i wszelkiego rodzaju minerałów.
- Przeciwutleniacz: siła przeciwutleniająca do oczyszczania toksyn.
- Niskokaloryczne: sos sojowy ma bardzo mało kalorii.
- Jest idealny dla diabetyków, a także dla celiakii
- Pomaga poprawić trawienie, a także zapobiega chorobom układu pokarmowego.
- Idealny do regulacji diety wegetarian i wegan, ze względu na bogactwo białka.
- Korzystnie wpływa na układ krążenia.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć pojemnik.
Składniki
woda, soja*, sól.
*z upraw ekologicznych.
Certyfikat
ES-ECO-019-CT Rolnictwo spoza UE
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna80 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe6 g
-
Cukry0 g
-
Błonnik pokarmowy0 g
-
Białka13 g
-
Sól18 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
5 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.