Organiczne nasiona fasoli mung do kiełkowania
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Organiczne nasiona fasoli mung do kiełkowania firmy Lilliput Living Foods pochodzą z Indii i są uprawiane w klimacie od 20ºC do 30ºC. Brak jakiegokolwiek związku z soją, z której wytwarza się tofu lub mleko sojowe.
Wskazanie
Jego kiełki są najbardziej znane ze względu na zastosowanie w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, a wysoka zawartość aminokwasów, białka i witaminy C sprawia, że są idealne dla osób stosujących ten rodzaj diety. Kiełkowane nasiona fasoli mung zwiększają stężenie składników fenolowych, a także zawartość flawonoidów ponad 4-krotnie w porównaniu z wersją niekiełkowaną, co czyni ją superfood o mocy przeciwutleniającej (US National Library of MedicineNational Institutes of Health). Kiełki i kiełki tej rośliny strączkowej pomagają również regulować poziom cholesterolu i cukru we krwi ze względu na zawartość saponin.
Sposób przyjmowania
Zaleca się umieszczenie łyżki nasion (10 do 20 gr) w misce lub szklance i zanurzanie ich w wystarczającej ilości wody na 8 do 6 godzin. Przenieś namoczone nasiona do torby do kiełkowania i dobrze spłucz, nie wysuwając nasion. Zawieś worek do kiełkowania w świetle pośrednim i pozwól mu się spuścić. Umyj worek do kiełkowania raz lub dwa razy dziennie, aż do zakończenia cyklu kiełkowania nasion. Pamiętaj, że ważne jest, aby nasiona były wilgotne, szczególnie w lecie.
Składniki
Na 100g:
Nasiona fasoli mung (100%), fasola mung.
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.