Organiczne nasiona trawy pszenicznej do kiełkowania
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Bardzo zadowolony z tego produktu, ekologiczny i łatwo się rozwija 3
Super contenta con este producto, orgánico y crece contento y con facilidad 3
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Uwielbiam te nasiona kiełkować
Me encantan estas semillas para germinar
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Wszystko idealnie, bez problemu
Todo perfecto.Sin ningun problema
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Bardzo dobrze wszystko. Dziękuję Ci......
Muy bien todo. Gracias......
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Organiczne nasiona trawy pszenicznej do kiełkowania opinii
Based in 4 reviews
-
5 stars4
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Lilliput Living Foods Organiczne nasiona kiełkujące pszenicę to delikatne kiełki ziaren pszenicy, które wykiełkowały w specjalnych warunkach temperatury i wilgotności przez około 10 do 15 dni.
Wskazanie
Uprawa zielonych kiełków pszenicy i ich spożycie w postaci soku z trawy pszenicznej jest kompletnym pożywieniem zawierającym wszystkie witaminy i większość minerałów niezbędnych do utrzymania i dobrego samopoczucia człowieka. Ten potężny surowy chlorofil zawiera 17 aminokwasów, dzięki czemu jest trzy razy więcej białka niż mięso. Chlorofil w soku z trawy pszenicznej ma właściwość hamującą rozwój bakterii w organizmie, alkalizując pH i pomagając przeciwdziałać toksynom, które spożywamy codziennie. Jego spożycie poprawia funkcje wątroby, dotlenia krew i reguluje trawienie.
Wśród właściwości trawy pszenicznej wyróżniają się: Oczyszczanie i oczyszczanie krwi, alkalizowanie i detoksykacja, poprawianie wszelkiego rodzaju zaburzeń krwi, w tym niedokrwistości, pomoc w detoksykacji i regeneracji wątroby, eliminacja metali ciężkich.
Sposób przyjmowania
Zaleca się korzystanie z tacy do uprawy, można również wyhodować w torebce do kiełkowania i spożywać jej kiełki lub wytwarzać fermenty, takie jak odmładzacz.
Średni czas kiełkowania: 12 dni
Smak i zastosowanie: Sok z trawy pszenicznej jest słodki z aromatami anyżu, przypominającymi smaki, takie jak lukrecja. Zalecane spożycie wynosi około 30 ml dziennie na osobę dorosłą, idealnie jest pić sam. Kliknij tutaj i usłysz, co mówią inni, próbując soku z trawy pszenicznej po raz pierwszy.
Praktyczny przewodnik kiełkowania w domu:
Ideą uprawy trawy pszenicznej jest użycie tacy, wypełnienie tacy uniwersalnym ekologicznym podłożem, aby utworzyć jednolitą warstwę o wysokości około 2 cm. Zwilżyć glebę i wlać wcześniej wykiełkowane nasiona pszenicy na tacę (około 3 dni). Ponownie zwilżyć i przykryć ściereczką. Od 3 lub 4 dnia możesz pozostawić tacę w miejscu z pośrednim światłem, aby tworzyły chlorofil i nabyły charakterystyczną zieloną, pędy będą gotowe do cięcia, gdy druga łodyga zacznie kiełkować. Wskazówka: rozłóż nasiona w taki sposób, aby wszystkie miały tę samą okazję do wzrostu, utrzymuj wilgotne podłoże rośliny, a będziesz mieć wspaniałe kiełki pszenicy.
Składniki
Dla 100 g:
Nasiona trawy pszenicznej (100%), trawa pszeniczna.
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.