Nasiona do kiełkowania - ORGANICZNA rzeżucha
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Zakochane w tych nasionach ... wychodzą bosko i mają smak, który mogę włączyć do wielu potraw. Nie jest trudno sprawić, by wykiełkowały
Enamorada.de estas semillas ...salen divinamente y tienen un sabor que puedo incluir en muchas preparaciones. No es nada complicado hacer q germinen
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Nasiona do kiełkowania - ORGANICZNA rzeżucha opinii
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Z nasion na kiełkowanie - Cress Bio z nasion rzeżuchy De Bardo na kiełkowanie, pożywne i idealne zarówno dla młodych, jak i starszych. Jest to szczególnie kiełkujące nasiona śluzu. W smaku przyjemnie ostry.
Wskazanie
Siew nasion, podlewanie ich, obserwowanie, jak rosną i smakowanie, to jednocześnie zjadanie „żywcem”, rozkoszowanie się zakątkiem zieleni i bycie aktorem zdrowia. De Bardo oferuje 50 odmian nasion i 14 mieszanek oraz akcesoria.
Kiełkowanie to naturalny proces wzrostu nasion, który rozwija zasoby odżywcze pokarmów roślinnych. Proces ten jest znany od czasów starożytnych i jest szeroko rozpowszechniony w różnych kulturach na całym świecie. Jest to również najbardziej opłacalny sposób na spożycie nasionka, jest prawdziwym kompendium życia - każde nasiono ma wszystko, co jest potrzebne do zrodzenia rośliny.
Dziś kiełkujące nasiona są spożywane z wielu powodów:
-Pyszne i chrupiące, są łatwe w uprawie i zajmują bardzo mało miejsca.
-Są tanie i obfite
-Umożliwiają urozmaicenie diety. Są pożywne: witaminy, pierwiastki śladowe, minerały, aminokwasy, enzymy i białka.
-Ta mnogość małych łodyg jest najpiękniejszym efektem rozjaśnienia talerza lub kanapki.
- Mogą je jeść wszyscy, młodzi i starsi.
-Mają działanie wychowawcze dla dzieci, pozwalając im nawiązać lub odnowić kontakt z naturą, stając się „ogrodnikami w domu”.
Sposób przyjmowania
Zaleca się przestrzeganie następujących czasów:
-Mocz: 0
-Ustawienie bezczynności: 8 godzin
-Czas kiełkowania: od 3 do 7 dni.
-Konserwacja: 8 dni w lodówce.
Zaleca się spożywać dowolną ilość w całych lub mielonych ziarnach lub w pędach o wielkości od 3 do 4 cm. W aromatach, zielonym przecierze, sałatkach, sokach ...
Składniki
Nasiona rzeżuchy.
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
1 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.